Skip to main content

ပဒဲေကာ ဒန္႔သလြန္ဟင္းခါး

ျခံထဲမွာတူးဆြရင္းနဲ႔ အျမစ္ဥေလးေတြ႔တယ္။ ဥေလးေတြက စိုေနေသးတယ္..ျပီးေတာ့ဂ်င္းနဲ႔လဲခပ္ဆင္ဆင္မို႔ ဂ်င္းထင္ျပီးေျမထဲျပန္ျမဳပ္ထားတယ္... လြန္ခဲ့တဲ့ ၁ လေလာက္ကေပါ့။ အခုတစ္ေလာမုန္တိုင္းခဏခဏ ၀င္တာေၾကာင့္မိုးေတြက ေတာ္ေတာ္သည္းတယ္။  အဲဒီညေလးေတြကအေညွာင့္ေပါက္အပင္ေလးေတာင္  ၾကီးလာပါေရာ။  ေစ်းမေရာက္ျဖစ္တာၾကာေတာ့အိမ္မွာ ဂ်င္းမရွိေတာ့တာနဲ႔ အပင္တစ္ပင္ ဆြဲႏႈတ္လာခဲ့တယ္ ဂ်င္းထင္ျပီး ပဲခ်က္မလို႔လုပ္တုံးအနံ႔ကတစ္မိ်ဳးေလးျဖစ္ေနတာမို႔..  အြန္လိုင္းမွာရွာရင္းနဲ႔ ပဒဲေကာပင္မွန္း သိ ရတယ္။ ဂ်င္းမျဖစ္လဲ၀မ္းသာတယ္။  ပဒဲေကာဆိုတာ ဒီမွာ၀ယ္လို႔ရတာမဟုတ္၊ပဒဲေကာပင္စည္ႏုႏုေလး   
ေတြ ငပိခ်က္ေလးနဲ႔တို႔စားအရမ္းေကာင္းတယ္။
အိမ္မွာဆိုရင္မာမီက ပဒဲေကာပင္ေလးေတြစိုက္ထားတယ္။ ေမာင္ေလးက သိပ္ၾကိဳက္၊  ထမင္းစားရင္ တို႔ တို႔ စားတတ္တယ္။  ကၽြန္မလဲစားတယ္.. တစ္ခါတစ္ေလေပါ့၊ ေမာင္ေလးလိုေတာ့ ထမင္းစားတိုင္း ပဒဲေကာ မရွာ တတ္ဘူး။ 
ျခံထဲမွာလဲအပင္ေလးေတြအမ်ားၾကီးဆက္ထြက္လာတာမို႔..  ေသခ်ာေျမဆြျပီးထားခဲ့တယ္။  တူးလာတဲံ  ပဒဲေကာဥကိုေတာ့ ရခိုင္မုန္႔တီခ်က္စားမယ္လို႔ ညီမေလး၀မ္းကြဲကို ဖုန္းဆက္လွမ္းတိုင္ပင္ျပီးေတာ့ ဟင္းရည္ ခ်က္တာဟုတ္ပါျပီး၊ မုန္႔ဖတ္မွမရွိတာ... ဟုတ္လဲဟုတ္တယ္.. ဒီမွာ ထိုင္းကလာတဲ့ ဆန္ေခါက္ဆြဲ အျပားနဲနဲ ေသးတဲ့ဟာကိုမုန္႔ဖတ္လုပ္စားရတာ။  အခုအဲဒီအျပားေသးေသးေတြမ၀င္ေတာ့ဘူး၊ ေကြးသယို လို ဆန္ျပားၾကီးေတြဘဲရွိေတာ့မယ္။  ဒါနဲ႔ဘဲ.. ဟင္းခါးခ်က္ျဖစ္တယ္။ 
ဒန္႔သလြန္ပင္အကိုင္းျဖတ္ျပီး စိုက္ထားတာ..အရြက္စားဖို႔ နီးနီးနားနားကိုယ့္အိမ္ေဘးမွာသြားခူးမယ္ေပါ့..
အရြက္ကမတက္လာဘူး..တက္လာတဲ့နဲနဲကေန အပြင့္ေတြပြင့္ အသီးေတြအရင္စသီးပါေလေရာ.. ဒါနဲ႔ ကိုယ္ စိုက္ထားတဲ့အပင္ေလးက ဒန္႔သလြန္သီးေလးေတြခူးလာျပီး ျခံထဲက မုန္လာပင္ေပါက္ေလးေတြပါေရာျပီး၊ ဟင္းခါးခ်က္ေသာက္တယ္။
  1. ပဒဲေကာ ပင္စည္ (သို႔) အျမစ္ဥ
  2. ၾကက္သြန္ျဖဴ ႏိုင္ႏိုင္
  3. ငရုတ္သီးစိမ္း (၃) ေတာင့္
  4. knorr ၾကက္သားခဲ ေလးပံုတစ္ပံု
  5. ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔
  6. ဒန္႔သလြန္သီး + မုန္လာပင္ေပါက္ (သို႔မဟုတ္ၾကိဳက္ႏွစ္သက္ရာ ဟင္းသီးတစ္မ်ိဳးမ်ိဳး)
  7. ဆားအနည္းငယ္ 
  8. စိမ္းစားငပိ အနံ႔ေလးရတယ္ဆိုရံုေလာက္သာ.... 
ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴႏိုင္ႏိုင္+ ငရုတ္သီးစိမ္း+ ပဒဲေကာင္ပင္စည္ကိုျဖတ္၊ ဒါမွမဟုတ္ အျမစ္ကို အခြံႏႊာျပီးညက္ေအာင္ေထာင္းပါ။
ေရေႏြးဆူဆူထဲထည့္ျပီး knorr ၾကက္သားခဲေလးထည့္ပါ။ 
ဒန္႔သလြန္သီးကိုအရင္ထည့္ ပြက္ပြက္ဆူေအာင္ဆက္တည္ပါ၊ ႏူးေလာက္မွ..စိမ္းစားငပိအနည္းငယ္၊ ဆားနဲ႔.. မုန္လာပင္ေပါက္ကိုအုပ္ျပီး.. ငရုတ္ေကာင္းမႈန္႔ခတ္ပါ။
အခုတစ္ေလာအစားေသာက္ပ်က္ေနသူမ်ားအတြက္ေရာ.. ရႈးရွဲေသာက္ခ်င္သူမ်ားအတြက္ပါ.. ထမင္းျမိန္ေစ မယ့္ ဟင္းခါးတစ္ခြက္ပါ။ 

Comments

  1. ကူးကူး ေရ

    စားခ်င္စရာေလး

    ReplyDelete
  2. ဟယ္..ကူးကူးရယ္..လက္ဆိပ္ရွိလိုုက္တာ။ အဲဒီလိုု ခူးရတာတိုု ့၊ ျမင္ရတာတိုု ့ဆုုိ ဒိုု ့ကသိပ္ေပ်ာ္တာ။ ၾကည့္လိုု ့ကုုိမ၀ႏုုိင္ဘူး။ အားက်တယ္။ စားခ်င္တယ္။ သေဘာက်တယ္။
    အိုုင္အိုုရာ

    ReplyDelete
  3. ပဒဲေကာလဲမရွိ။ ဒန္႔သလြန္သီးလဲ မရွိတဲ႔ အရပ္မွာမွ ... အဟင္႔ ... း(

    ReplyDelete
  4. naturally like your web-site but you have to test the spelling on several of your posts.
    Several of them are rife with spelling problems and I to find it very bothersome to
    tell the reality nevertheless I'll surely come back again.

    Review my webpage: ranger forum

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ