Skip to main content

ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား

ေငြေဆာင္မွာေတာ့ ပထမရက္ ေဟာ္တယ္ကဘဲအဆင္ေျပတာမွာစားတယ္၊ ေနာက္ေန႔မွာေတာ့ ရြာထဲကိုသြားစားျဖစ္တယ္၊ စားစရာရယ္အေထြထူးမရွိပါဘူး။ ေမာင္ေလးကေတာ့ ငါးကင္၊ ပုဇြန္ကင္နဲ႔အလုပ္ရႈပ္ေနတာ။ သူက ဂဏန္းစားခ်င္တာ အရမ္းဘဲ၊ ပါးပါးက ဗိုက္ပ်က္မွာစိုးလို႔ မစားခိုင္းဘူး။  ရိုက္ျဖစ္ခဲ့တဲ့အစားေသာက္ပံုေလးေတြပါ။ ကၽြန္မကေတာ့ ေရာက္တုန္း ေက်ာက္ပြင့္သုပ္ေတာ့ ထမင္းပြဲတိုင္းမွာစားတယ္။ ၾကိဳက္မွၾကိဳက္။ 
 သတ္သတ္လြတ္ ဘာဘီကယူးးးးး
ငါးကင္
 ငါးပုတ္ေျခာက္ - တစ္ေကာင္ ၅၀၀၀
 ၾကက္ဥထမင္းေၾကာ္
 ေက်ာက္ပြင့္သုပ္
 ပင္လယ္ငါး ပဲငပိခ်က္
 ငါးနီတူသုပ္
 ေက်ာက္ပုဇြန္..  တစ္ေကာင္ ၁၀၀၀၀
ငါးေခါင္းခ်ဥ္ေရ
  ပင္လယ္ငါးမခ်က္မွီ
 ပင္လယ္ငါးခ်က္
 ငပိရည္တို႕စရာ
 ေခါင္းရြက္ဗ်ပ္ထိုးေစ်းသည္ထံမွ မခ်က္ရေသးေသာငါးမ်ား
ၾကက္သားေခါက္ဆြဲေၾကာ္ (ရြာတြင္းထမင္းဆိုင္)


Comments

  1. ကူးကူးစ္စ္စ္ေရရရရရရရ
    ငါးေတြလတ္ဆတ္မဲ့ပံုေလးေတြ..
    ေငြေဆာင္မေရာက္ဖူးဘူး.။

    ေပါက္

    ReplyDelete
  2. ေက်ာက္ပုစြန္က လွလုိက္တာ။ ေက်ာက္ပြင့္သုပ္က အျမင္ဆန္း တယ္။ ေက်ာက္ပြင့္က ဘာ အေရာင္လဲ။

    ReplyDelete
  3. ေက်ာက္ပုဇြန္စားခ်င္တယ္ယ္ယ္ယ္။ သေရက်သြား၏။

    ReplyDelete
  4. အစ္မကူးကူး.... ငါး၊ ပုဇြန္ေတြ လာငမ္းသြားတယ္။ ပင္လယ္စာဆို ရို႕စ္က ႀကိဳက္မွႀကိဳက္။

    ReplyDelete
  5. ဂဏန္းမပါဘူးလား
    ပင္လယ္စာေတြ စံုေနတာဘဲ..
    ေက်ာက္ပုဇြန္ကေတာ႕ ေစ်းလဲၾကီး စာလို႕လည္းေကာင္း ေနမွာဘဲ... စားခ်င္လိုက္ပါဘိ

    ReplyDelete
  6. ေက်ာက္ပြင့္ကအျဖဴေရာင္ေလး...
    အားရပါးရစားသြားၾကအဲေလ..ငမ္းသြားၾက
    ေက်ာက္ပုဇြန္ကေစ်းၾကီးတယ္.. ကူးစားဖို႔ဟုတ္ဘူး..
    အဖြားစားဖို႔ျပန္၀ယ္သြားတာ...
    အိမ္ေရာက္ေတာ့ မာမီကအသားႏႊာျပီးအဖြားကိုခ်က္ေၾကြးတာ.. အဖြားက သူတို႔ရြာမွာတစ္ခါမွမျမင္ဖူးလို႔ဆိုပီး ေက်ာက္ပုဇြန္အခြံမက်ိဳး ေအာင္ ေသခ်ာ လုပ္ျပီး အေျခာက္လွမ္း ျပန္ယူသြားေသးတယ္။

    ReplyDelete
  7. ေက်ာက္ပုစြန္စားခ်င္တယ္

    ReplyDelete
  8. စားခ်င္းတယ္ဗ်ိဳ ့......

    ReplyDelete
  9. ေက်ာက္ပုဇြန္က ေဈးၾကီးပါလား..ဒီက seafood ဆိုင္ေတြေတာင္ အဲေလာက္ေဈးမၾကီးဘူး

    ReplyDelete
  10. ေက်ာက္ပုဇြန္ကေစ်းၾကီးလိုက္တာ ... ဒီမွာ အဲဒီအရြယ္တစ္ေကာင္ကို အစိမ္းဝယ္ရင္ ၅ေဒၚလာေလာက္ဘဲ၇ွိတယ္... ေၾကာင္ေလးကခ်စ္စရာေလး

    ReplyDelete
  11. အကင္ေလးေတြ စားခ်င္တယ္..

    ReplyDelete
  12. ေငြေဆာင္ေတာင္ သြားခ်င္လာျပီ.. ေက်ာက္ပြင့္သုပ္စားခ်င္တယ္။

    ReplyDelete
  13. I am genuinely delighted to read this web site
    posts which carries lots of helpful information, thanks for providing such data.



    Feel free to surf to my web blog ranger forum

    ReplyDelete
  14. Thanks for finally writing about > "ေငြေဆာင္ အစားစာမ်ား" < Loved it!

    Also visit my site :: sshdjx.

    com

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ