Skip to main content

ေငြေဆာင္ သို႔ ၂၀၁၀ - Central Hotel

၂၀၁၀ ဒီဇင္ဘာအိမ္အျပန္ကိုေတာ့ ပင္လယ္သြားၾကမယ္လို႔ဆံုးျဖတ္ထားျပီေတာ့.ေမာင္ေလးက ေငြေဆာင္ မွေငြေဆာင္ျဖစ္ေနတာမို႔ ေငြေဆာင္သြားဖို႔ ျပင္ဆင္ရပါတယ္။ ကၽြန္မတို႔မိသားစု ၅ ေယာက္အျပင္ မိတ္ေဆြ ေတြလဲပါမွမို႔ စုစုေပါင္း (၁၀)ေယာက္အတြက္ တစ္ကားထဲမွာဆန္႔ဖို႔ ကားအရင္လိုက္ရွာရပါတယ္။
ေမာင္ေလးကအရင္ရွာထားျပီးသားေပမယ့္ ကားကိုကၽြန္မေရာက္မွဘဲသြားၾကည့္ျဖစ္တယ္။  ၂ ရက္ကို ၃ သိန္းခြဲ။ ကားေမာင္းတဲ့ေကာင္ေလးေတြက ခ်င္းေလးေတြပါ။ သေဘာလဲေကာင္းၾကပါတယ္။
ေငြေဆာင္ မွာbooking လုပ္ထားတဲ့ Hotel က Central Hotel ပါ။  ေငြေဆာင္ထဲစ၀င္ျပီး အစြန္ဆံုးအဖက္၊ ခ်စ္သူ မ်ားကၽြန္း နားေလးမွာပါ။  အရမ္းလဲသန္႔၊ အရမ္းလဲ ေအးခ်မ္းတဲ့ေနရာပါ။ ေဟာ္တယ္၀န္ေဆာင္မႈက လဲ ေတာ္ေတာ္ စိတ္ေက်နပ္ဖို႔ေကာင္းပါတယ္။ ဧည့္သည္ေတြကိုလိုေလေသးမမရွိေအာင္ဂရုစိုက္လာႏိုင္တဲ့ ျမန္မာ ျပည္က ေဟာ္တယ္၀န္ေဆာင္မႈကို ၾကိတ္ပီးအမွတ္ေပးေနမိတယ္။
ေနမေကာင္းဖ်ားနာ ၀မ္းေလွ်ာတာကအစေဆးလိုသလား၊ ဓာတ္ဆားရည္၀ယ္ေပးရမလားစသည္ျဖင့္ အရမ္းကို ဂရုစိုက္ပါတယ္။ ေရကူးကန္လဲရွိေတာ့ ပင္လယ္မွာမကူးခ်င္ အသားမမဲခ်င္သူေတြေရကူးကန္ မွာကူး။  ေရကူးကန္ဆိုေတာ့ ပင္လယ္သြားျပီးဘာလို႔ေရကူးကန္ကူးရမလဲ မေမးနဲ႔ေနာ္။ ေရကူးကန္ကအျမင့္ ပိုင္း မွာရွိပီး ပင္လယ္ျပင္ကိုအေပၚစီးကေနလွမ္းျမင္ေနရတယ္။ 
လႈိင္းေတြလွိမ့္လာတာေရ.ပင္လယ္ေလေရာ.. အကုန္ခံစားလို႔ရတယ္။   အဲဒီေဟာ္တယ္က ခ်စ္သူမ်ားကၽြန္း နဲ႔အရမ္းနီးေတာ့ နံနက္ပိုင္းဆို လမ္းေလွ်ာက္ပီးကူးသြားဓာတ္ပံုရိုက္ျပီးေရမတက္ခင္ျပန္ကူးလာ။
သိပ္ကိုအဆင္ေျပတာ။  အခန္းေတြကလဲ ၂ေယာက္ခန္းသာဆိုေပမယ့္ အေရွ႔မွာ ဧည့္ခန္းက အက်ယ္ၾကီး။  
ထံုးစံအတိုင္းအရမ္းဂ်ီးမ်ားတဲ့ ကၽြန္မကအတြက္ေတာ့ မိုက္တယ္ကြာ ဆိုျပီးၾကိဳက္သြားတာက ေတာ့ နံနက္စာ ေကၽြးတဲ့အခ်ိန္မွာပါ။  စုံလိုက္တဲ့ျမန္မာအစားစာေတြ စားျပီးရင္စားခ်င္ဘဲ။ ထမင္းေၾကာ္၊ ၾကာဇံေၾကာ္၊ ေပါင္မုန္႔၊ အသီးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္၊ ေဖ်ာ္ရည္၊ ႏြားႏို႔၊ ေကာ္ဖီ၊ လဖက္ရည္ၾကမ္း၊ ၾကက္ဥေၾကာ္၊ မုန္႔ဟင္းခါး (သို႔) ၾကာဇံဟင္းခါး.. ပဲျပဳပ္၊ နံျပား၊ အီၾကာေကြး..တစ္ကယ့္ကိုစံုတယ္။
 
ေငြေဆာင္မသြားခင္က သူငယ္ခ်င္းေတြကေျပာတယ္..ေငြေဆာင္မွာဆို ေဟာ္တယ္မွာစားရမွာ အျပင္မွာထြက္ စားဖို႔ေ၀းတယ္၊ ေစ်းလဲၾကီးတယ္ေျပာတယ္။ တစ္ကယ္ေတာ့ ေငြေဆာင္မွာ ဟိုတယ္မွာ မွာစားတာပိုသက္သာျပီးအစားစာေတြကလဲသန္႔ရွင္းတယ္။ လတ္ဆတ္တယ္။ အျပင္က ရြာထဲမွာေတာ့ အနံ႕အသက္လဲမေကာင္း။ အစားေသာက္ခ်က္တာလဲကိုယ္တိုင္မေတြ႔ရေတာ့ စိတ္ထဲမွာတစ္မ်ိဳးဘဲ။ ေစ်းကလဲ ေျမာက္ေနေအာင္ၾကီးေသးတယ္။  အျခားေဟာ္တယ္ေတာ့မသိ ဘူး ကၽြန္မတို႔တည္း တဲ့ Central Ngwe Saung မွာေတာ့ သူတို႔က အစားေသာက္ ေစ်းကို သူတို႔ေဟာ္တယ္မွာတည္း တဲ့သူေတြအတြက္တစ္မင္ေလွ်ာ့ထားေပးတယ္လို႔ မန္ေနဂ်ာက ေျပာျပ ပါတယ္။  
ေအာက္မွာ ဟိုတယ္ရႈခင္းတစ္ခ်ိဳ႕ ပံုတင္ေပးလိုက္ပါတယ္။
သူတို႔ website ကေတာ့ဒီမွာပါ။Central Hotel Ngwe-Saung














 




Comments

  1. visit yinn ne sh....loott( ta yay twae kya twar bar tal)

    ngwe saung ko ta khar mha ma york boo woo...

    hla lite tar naw....

    ReplyDelete
  2. ေငြေဆာင္ကို တစ္ေခါက္ ေရာက္ဖူးတယ္၊ ပံုေတြ ၾကည့္ရတာနဲ႔တင္ ေနာက္တစ္ေခါက္ သြားခ်င္စိတ္ ေပၚလာၿပီ၊ သာယာလိုက္တာ....။

    ReplyDelete
  3. ေငြေဆာင္ကို လြန္ခဲ႔တဲ႔ ၃ႏွစ္က ေရာက္ခဲ႔တယ္.. သိပ္ကို ေပ်ာ္ခဲ႔တာမို႕ ခုထိ မေမ႔ႏိုင္ေသးဘူး
    ေနာက္လဲ သြားခ်င္ေသးတယ္
    ကူးဆီမွာ ဓာတ္ပံုေတြ အမ်ားၾကီးနဲ႔ ျမင္လိုက္ရတာ ၀မ္းသာမိတယ္.. ေပ်ာ္ဖို႔ သိပ္ေကာင္းမွာဘဲေနာ္

    ReplyDelete
  4. အိုး .......မစႏကူး ေရးသမွ်ထဲမွာ အခုေငြေဆာင္သြားတဲ.ပို.စ္ကိုအၾကိဳက္ဆံုးဘဲ။
    သတင္းအခ်က္အလက္ တိတိက်က် (ဥပမာ -ကားဌားတဲ.ေစ်းႏႈန္း၊ ဟိုတယ္၀န္ေဆာင္မႈ) သိရလို.လဲ ဖတ္ရတာၾကိဳက္တယ္။
    ျပီးေတာ. ပင္လယ္ရႈခင္းေတြၾကည္.ရတာလဲစိတ္ခ်မ္းသာတယ္။
    မကူးကူးေၾကာ္ျငာေပးတာေကာင္းလို. ေနာက္ႏွစ္ က်မတို.လဲ ရန္ကုန္ျပန္ရင္ ေငြေဆာင္ကိုေရာက္ေအာင္သြားဦးမယ္။ျပီးေတာ.မကူးကူးေျပာတဲ.ဟိုတယ္မွာဘဲတည္းမယ္လို.အခုထဲကစိတ္ကူးထားတယ္။
    ေက်းဇူးတင္ပါတယ္ေနာ္။ အစားအေသာက္ပံုေတြၾကည္.ရတာ စိတ္ခ်မ္းသာလုိက္တာ။ ပဲျပဳတ္ပံုကိုဆို အၾကာၾကီးစိုက္ၾကည္.ေနမိတယ္။

    ReplyDelete
  5. အေနာ္တို႕ ေရာက္တုန္းက ေတာ့ ဟိုတယ္ေတြလဲ ဒီေလာက္မသားနားေသးဘူး... ကမ္းေျခလဲ ေသခ်ာမလုပ္ရေသးဘူး။ လိုင္းကေတာ့ ေခ်ာင္းသာထက္ႀကီးတယ္ဗ်။ ျပန္ရင္ေတာ့ တစ္ေခါက္ေလာက္သြားရမယ္... အခ်က္အလက္ေတြ ေပးတဲ့ ေဒၚေလးကို ေက်းတမာဒယ္

    ReplyDelete
  6. a ma, how much it cost the hotel charges per person pls? thanks.

    ReplyDelete
  7. http://www.centralngwesaung.com/acco.htm
    check on that website..for the price & room type.

    ReplyDelete
  8. မိုက္တယ္... ဒီတခါၿပန္ရင္ အဲဒီသြားရမယ္....

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ