Skip to main content

ငါးဆန္ျပဳတ္

ငယ္ငယ္ကလံုး၀မစားခဲ့တဲ့အစာေတြ အခုအသက္ေလးရလာေတာ့ အၾကိဳက္ေတြေျပာင္းကုန္တယ္။  ဆန္ျပဳတ္ ဆို ဖ်ားရင္ေတာင္မစားခဲ့ဘူး။ ပဲျမစ္လဲအရင္ကလံုး၀ကိုမစားခဲ့တာ.. အခုေတာ့ ၾကိဳက္တတ္ေနျပီ။ 
ဆန္ျပဳတ္လဲ ဒီႏွစ္ထဲမွာမွ အန္တီတစ္ေယာက္ျပဳပ္ထားတာ အတင္းေကၽြးလို႔စားမိရာက အရမ္းကိုၾကိဳက္သြား တယ္။  ကခ်င္ဆန္ျပဳတ္ဆိုလား၊ ပ်စ္ပ်စ္ေလးနဲ႔ အရမ္းစားလို႔ေကာင္း။ 
ဒီမွာ ေစ်းေန႔ဆို ဆန္ျပဳတ္ေရာင္းတယ္၊  တစ္ေခါက္သြား၀ယ္စားမလို႔ သူက porridge chicken/ pork ဆိုေတာ့ ပန္းကန္ထဲထည့္ေနရင္း ကၽြန္မက chicken, no pork OK? ဆုိေတာ့သူတို႔က ရတယ္ရတယ္ ဆိုပီး ကၽြန္မ ေရွ႔မွာတင္ ခြက္ထဲက ၀က္သားဖတ္ေတြခပ္ထုတ္ေနတယ္၊ ရီလဲရီခ်င္တယ္.မစားေတာ့ဘူးျပန္လွည့္ခဲ့တယ္။ 

ဆန္ျပဳတ္ကို ထမင္းလြတ္ေတာ့စားလုိ႔မျဖစ္ဘူး၊ ကၽြန္မ ထမင္းေပ်ာ့ေပ်ာ့စားရင္ေတာင္ခဏခဏဗိုက္ဆာ တတ္ တယ္။  အဲေတာ့ စားခ်င္တဲ့ဆန္ျပဳတ္ကို ဒီတစ္ခါေတာ့ ပထမဆံုးကိုယ္တိုင္ျပဳပ္ပါတယ္။  ပထမဆံုးငါး ကို ဂ်င္းနဲနဲ နဲ႔ထည့္ျပဳပ္ပါမယ္။
  • ငါးျပဳပ္အသားႏႊာ
  • ဂ်င္းအနည္းငယ္
  • ငရုတ္ေကာင္း
  • ၾကက္သြန္နီ
  • ၾကက္သြန္ျဖဴဆီခ်က္
  • ၾကက္သြန္မိတ္
  • ငရုတ္သီးမႈန္႔
  • သံပုရာသီ
ဆန္ေကာင္းေကာင္းေလးနဲ႔ျပဳပ္ရင္ပိုေမႊးပါတယ္။ ဒီမွာေတာ့ ထိုင္းက သြင္းတဲ့ Jasmine ကိုသံုးပါတယ္။ ဆန္ကိုေဆးေရအမ်ားၾကီးထည့္၊ ၾကက္သြန္နီအျဖဴ မ်ိဳးကို ပါးပါးလွီးထည့္ျပီးျပဳပ္ထားလိုက္ပါ။ ပြက္ပြက္ဆူလာရင္ ဆန္ျပဳတ္ရည္က အစမ္းေရာင္ေလးသန္းေနပါလိမ့္ မယ္။ ငါးျပဳပ္အသြားႏႊာထားတာကိုထည့္လိုက္ပါ။ ဆားထည့္ပါ၊ ငါးငံျပာရည္နဲနဲထည့္ျပီး ပိုျပီး ပ်စ္လာေအာင္ တည္ပါ။ ဆန္လံုးေတြေၾကျပီးခပ္ျပစ္ျပစ္ျဖစ္လာျပီဆိုရင္ေတာ့ ငရုတ္ေကာင္းထည့္ေမႊျပီး သံုးေဆာင္လို႔ ရပါျပီ။ တြဲဖက္စားဖို႔ ဆီခ်က္ရယ္၊ ၾကက္သြန္မိတ္ရယ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔၊ သံပုရာရည္တစ္ခါတည္းညွစ္ထည့္ ျပီးသံုးေဆာင္ပါ။ ငရုတ္ေကာင္းပိုကဲခ်င္ရင္ထပ္ထည့္လိုက္ပါအံုး....

ငါးမဟုတ္ဘဲ ၾကက္သားနဲ႔ဆိုရင္ေတာ့ ဆန္ကိုစျပဳပ္တဲ့အခ်ိန္မွာ တစ္ခါတည္းေရာျပဳပ္လိုက္ရံုပါ။

Comments

  1. က်မလည္း အတူတူပဲ အရင္ကဆန္ျပဳပ္မစား
    တတ္ဘူးအခုေတာ့ အရမ္းၾကိဳက္တယ္။ ဘဲသား
    ဆန္ျပဳပ္ငါးရံ ့ဆန္ျပဳပ္၊ ၾကက္သားဆန္ျပဳပ္၊ ထိုင္းကဆန္ျပဳပ္ကို နံနက္စာ အျဖစ္စားၾကတယ္။ ေရာက္တုန္း၀ယ္စားတာ အရမ္းေကာင္းတာပဲ။ ဂ်င္းဖတ္မွ်င္မွ်င္ေလးနဲ႔ အသားကိုငါးဆုပ္လံုးေလး
    ေတြလို လုပ္ျပီး ၾကက္သြန္မိတ္၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ စားလို႔အရမ္းေကာင္းတယ္။ ဒီမွာေတာ့ ဆန္ျပဳပ္အတြက္ သီးသန္႔ ထိုင္းက စကြဲေတြရတယ္ တမင္လုပ္ထားပံုပဲ။ အရမ္းေမႊးတာပဲ။

    ReplyDelete
  2. ဟုတ္တယ္ ခုမွ ဆန္ၿပဳတ္ၾကိဳက္တတ္လာတာ။ အိမ္မွာေတာ႔ maggie ကဆန္ၿပဳတ္ထုတ္ၿပဳတ္လုိက္တာပဲ။ ေဆးဘဲဥ၊ ၾကက္သြန္မိတ္ နဲ႔ ငရုပ္ေကာင္းထည္႔စားရင္ အရမ္းစားလုိ႔ေကာင္းတယ္။

    ReplyDelete
  3. တို႕လဲ ဆန္ၿပဳတ္ဆို ခ်ဥ္ငန္စပ္စားတယ္ :)

    ReplyDelete
  4. ဆန္ျပဳတ္ကိုသံပုရာရည္ငရုတ္သီးမႈန္႔နဲ႕မစားဘူးေသးဘူး။
    စားၾကည္႕အံုးမယ္။က်မလည္းဆန္ၿပဳတ္ၾကိဳက္တယ္။

    ReplyDelete
  5. ကူးကူးေရ

    ဆန္ျပဳတ္ကို သံပရာသီးညွစ္ၿပီးေတာ႔ မစားဘူးဘူး

    စားခ်င္စရာ ငါးဆန္ျပဳတ္ေလးပါ

    ခင္မင္စြာျဖင္႔
    ေရႊစင္ဦး

    ReplyDelete
  6. ငယ္ကတည္းက ဆန္ျပဳပ္ၾကိဳက္တယ္..။
    အိမ္က ဆိုင္ေၾကာင့္ ၾကက္ရိုးေတြေပါမ်ားေနတတ္တယ္။
    ဆိုေတာ့..ၾကက္ရိုး ၾကက္ေတာင္ပံ ၾကက္ေျခေထာက္စြပ္ျပဳပ္ လုပ္စားျဖစ္တယ္..။
    အခုဒီမွာက ၾကက္သား ရယ္ မုန္လာထုတ္ေတြရယ္
    ေရာျပီး ခ်က္တဲ့ ဆန္ျပဳပ္ၾကိဳက္တယ္..။
    အီၾကာေကြးနဲ႔ စားရတဲ့ဆန္ျပဳပ္လဲၾကိဳက္တယ္။
    ျငဳပ္သီးမွဳန္႔႕ သံပုရာသီးနဲ႔ေတာ့ မစားဖူးဘူး။


    ေပါက္

    ReplyDelete
  7. ဆန္ျပဳတ္ၾကိဳက္တာမ်ား ေျပာမေျပာခ်င္ဘူး ငယ္တုန္းကေလ ဖ်ားျပီဆိုအရမ္းေပ်ာ္တာ
    ဘာလို႕ဆိုေတာ႔ ဆန္ျပဳတ္စားရေတာ႔မယ္ဆိုျပီးေလ..
    အိမ္မွာက ဒီတိုင္းေဆာ႔ဆန္ျပဳတ္မစားၾကဘူး ဖ်ားမွ ဆိုင္ကေန ၀ယ္ေကၽြးတာဆိုေတာ႔ ဖ်ားျပီဆိုသိပ္ေပ်ာ္တာဘဲ...
    ခုထိလည္းဆန္ျပဳတ္ၾကိဳက္တုန္း
    ကခ်င္ဆန္ျပဳတ္ေတာ႔ အရြက္ေလးေတြပါ ပါတယ္ေလ..
    ၾကိဳက္တယ္.. ဆန္ျပဳတ္ဆို ဘယ္လိုျပဳတ္ျပဳတ္ၾကိဳက္ျပီးသားဘဲ..

    ReplyDelete
  8. ဆန္ျပဳတ္္ကို ေနမေကာင္းရင္ေတာင္ မစားဘူး။ ခုလို သံပုရာသီး၊ ငရုတ္သီးမႈန္႔နဲ႔ဆိုေတာ႔ စားခ်င္လာၿပီ။ ခ်ဥ္စပ္ေလးဆို ႀကိဳက္တတ္တယ္ေလ။ ျပဳတ္ေသာက္ၾကည္႕ဦးမယ္ မမကူးေရ။

    ReplyDelete
  9. ခ်မ္းေအးေအးနဲ႕ ဆန္ၿပဳတ္ပူပူေလး ေသာက္သြားပါတယ္ ကူးေရ...

    ReplyDelete
  10. ေသြးတိုးသမားေနာ္ သတိထား.... အစားေတြ ဆင္ျခင္ဦး :P :P :P

    ReplyDelete
  11. ငါးဆန္ျပဳတ္ေလး ေသာက္သြားပါတယ္.. :)

    ReplyDelete
  12. ေသြးတိုးသမားေပမယ့္ ဆန္ျပဳပ္ေလးေတာ့ေသာက္ခြင့္ေပးပါကြယ္..ကြိရယ္.. း))) ဟီးးး

    ReplyDelete
  13. ဆန္ျပဳတ္ေလး လာျမည္းႀကည္႕သြားတယ္ မမကူးေရ... စကားမစပ္ေလ မမမွာ Facebook ရွိလားပာင္။ ရို႕စ္ ေဖ့ဘုတ္မွာ စႏၵကူး Sandakuu ဆုိတ့ဲ နာမည္နဲ႕ သြားအက္ဒ္ထားတယ္။ မမမွ ပာုတ္ပါ့မလားလို႕။ အခုက နာမည္ႀႀကီးတ့ဲ သူေတြဆို အတုေတြ လုပ္ျပီး Facebook Account ေတြ လုပ္ႀကတယ္ေလ။ အ့ဲဒါေႀကာင့္ ေမးတာ။ မမနဲ႕ ခင္ခ်င္တယ္။

    ReplyDelete
  14. I used to be able to find good advice from
    your content.

    Also visit my homepage :: http://rhiyo.com/dlcwiki/index.php?title=User:KristyDry

    ReplyDelete
  15. Useful info. Fortunate me I discovered your website accidentally, and I'm stunned why this accident didn't came about earlier!

    I bookmarked it.

    Feel free to surf to my web blog: ford ranger

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ