Skip to main content

Bandung ခရီးစဥ္(၂) /Uni & Volcano

Bandung သြားရတဲ့အေၾကာင္းကေတာ့ sightseeing သတ္သတ္မဟုတ္ပါဘူး။ အလုပ္ကိစၥေလးနဲ႔ နဲနဲ ႏြယ္ ေနလို႔ပါ။ အဲဒီမွာရွိတဲ့ ကၽြန္မအလုပ္လုပ္ေနတဲ့အဖြဲ႔စည္းက ဖြင့္ထားတဲ့ University တစ္ခုကိုသြားတာပါ။  ေတာင္ေပၚေဒသ ေအးေအး ေလးမွာ ေက်ာင္းသားေတြ အေယာက္ ၁၅၀၀ ေလာက္ရွိပါတယ္။  လူငယ္ေတြခ်ည္းဘဲ၊ သူတို႔ဘာသာသူတို႔ ေပ်ာ္ေနၾကတာ။ စည္းကမ္းၾကီးသလိုအ၀တ္စားလဲသတ္မွတ္ခ်က္အတိုင္း၀တ္ရလို႔ ကၽြန္မလဲ အိက်ီၤလက္ ျပတ္မ၀တ္ရ၊ စကတ္ ေျခသလံုးတစ္၀က္အေပၚမေရာက္ရမို႔ မထြက္ခင္ကတည္းက အဲဒီေက်ာင္းမွာ၀တ္ဖို႔ တစ္ကူးတစ္က တစ္စံုယူသြားရပါတယ္။
ေတာင္ကုန္းေပၚကေက်ာင္း၀င္းၾကီးမွာ ထင္းရႈးပင္ေတြမိုးထိုးေအာင္ေပါက္ေနတာေတြ လိုက္ၾကည့္ရင္း စိတ္ ေအးခ်မ္းၾကည္ႏူးရပါတယ္။  bandung ကေန ေတာင္ေပၚဆက္တက္ရပါေသးတယ္။ ေတာင္ႏွစ္လံုးၾကားထဲ မွာေဆာက္ထားတဲ့ေက်ာင္းေလးပါ။  ကၽြန္မတစ္ညလံုး ေလယဥ္စီး၊ပီးေတာ့ ကားစီးနဲ႔ အေတာ့္ကိုအိပ္ခ်င္ ေနတာပါ။ ဒါေၾကာင့္ မညီမညာပံုေလးေတြ အိပ္ခ်င္မူးတူးရိုက္ခဲ့ပါတယ္။  dandelion ေလးေတြ႔ခဲ့ေသးတယ္။
၀ါ၀ါေလးနဲ႕ခ်စ္စရာေလးေနာ္။


ေန႔လည္ပိုင္းမွာေတာ့ ေန႔လည္စာ စားပီး ေတာင္ေပၚေခၚသြားမယ္ဆိုပီး ကားထပ္စီးရျပန္ပါတယ္။
ကားေပၚမွာအိပ္ေပ်ာ္သြားတဲ့အတြက္ ခန္႔မွန္းေျခ (၂) နာရီေလာက္ၾကာေတာ့ ေတာင္တစ္၀က္ကားရပ္နား စခန္းကိုေရာက္ပါတယ္။ ေစ်းသည္ေတြအမ်ားၾကီးရွိတယ္။ စေတာ္ဘယ္ရီေတြေစ်းေပါလိုက္တာ...
အန္ကလံုးေလးေတြလဲေရာင္းတယ္..အစံုလိုက္မွ ေဒၚလာ ၁၀ ေလာက္ဘဲက်တယ္။ ၀ယ္ခ်င္တာ လက္ယား ေနတာ၊ ဥပုသ္မထြက္ေသးေတာ့ စိတ္ေလွ်ာ့ထားရတယ္။ အဲဒီေနရာကေန ကားေသးေလးေတြက ေတာင္ ထိပ္အထိဆက္ေခၚသြားတယ္။ ေတာင္ေပၚေရာက္ကတည္းက စူးစူး၀ါး၀ါးအနံ႔ စိတ္ပ်က္ဖို႔ေကာင္းတယ္၊ ေလမ်ားသင့္လို႔ ေပ်ာက္မလားေအာက္ေမ့တယ္..ေတာင္ထိပ္ေရာက္မွ အလယ္ေရအိုင္ခ်ိဳင့္က ထြက္လာတဲ့ မီးခိုးေတြအနံ႔မွန္းသိရတယ္၊ ကန္႔ အနံ႔ေလ.. ေတာ္ေတာ္စူးတာ... မီးေတာင္ကိုး.. အေငြ႔ေတြကထြက္ေနတုန္း။
ေတာင္ထိပ္မွာေတာ့ မာဖလာေလးေတြေရာင္းတယ္.. ေက်ာင္းသူေက်ာင္းသားေတြေလ့လာေရးခရီးလာ တာလဲအမ်ားၾကီးဘဲ...
ေတာင္ထိပ္တစ္၀က္တစ္စြန္းမွာေတာ့ တိမ္ေတြျမဴခိုးေတြဖံုးေနတယ္။ ေအးလဲေအးစိမ့္ေနတယ္။
မီးေတာင္ေတြစိတ္၀င္စားရင္လင့္ခ္ ေပးထားတယ္သြားဖတ္ၾကည့္ေနာ္။ 

ေတာင္ေပၚလည္လို႔ပီးေတာ့ bandung ကိုျပန္ဆင္းလာတယ္။  ညေန (၅း၃၀) မွာေတာ့ bandung ကိုျပန္ ေရာက္ပါတယ္။ ဆက္သြားရမယ့္ေနရာက ေတာ့ bandung မွာဖြင့္ထားတဲ့ ကၽြန္မတုိ႔ ရံုးက ေဆးရံုၾကီး တစ္ခု ကိုပါ။

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ