Skip to main content

ေခါက္ဆြဲ

ဒီတစ္ေခါက္ရန္ကုန္က ျပန္လာပီးဘာမွကိုခ်က္ခ်င္အသစ္ထြင္ခ်င္တဲ့စိတ္မရွိေတာ့ဘူး။ ဘာေၾကာင့္လဲေတာ့မသိဘူးျဖစ္ႏိုင္တာကေတာ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကိုစိတ္ပ်က္တာျဖစ္မယ္.. အိမ္မွာဟင္းခ်က္မယ္လုပ္ေတာ့လဲ ကၽြန္မခ်က္တဲ့ဟင္းကအရာမ၀င္ဘူး။ ဘာလို႔လဲသိလား... အိမ္မွာေကာင္မေလးခ်က္တာေတာင္ကၽြန္မထက္ပိုေကာင္းတယ္ေလ.. မာမီကနဲ႔ပါးပါး ဒိုင္ခံလုခ်က္ေနၾကေတာ့ ကၽြန္မလဲ ခ်က္သမွ် ဘဲစား...စားမွဘဲကိုယ္တစ္ႏွစ္လံုးစားခဲ့တဲ့ကိုယ့္လက္ရာကို ကိုယ္ပိုနားလည္လာတယ္.. သူငယ္ခ်င္းေတြလိုက္ေကၽြးတဲ့ဆိုင္ေတြ မွာ စားတဲ့အစားေသာက္ေတြလဲေကာင္းမွေကာင္း... အင္း...ဒီလိုနဲ႔ဘဲ..ငါခ်က္တဲ့ဟာေတြက ထမင္းပြဲတန္းမ၀င္ဘူးလို႔ လက္ခံလိုက္ ပီး (၁၁)က်ပ္က်သြားတာ...
အိမ္ကျပန္လာ..ခရီးထြက္..ျပန္ေရာက္ေတာ့ အိမ္ကယူလာတဲ့အေျခာက္ျခမ္းေတြနဲ႔ဘဲ ျဖစ္သလိုစားေနတာ..
ခ်က္ခ်င္စိတ္ကိုမရွိေတာ့ဘူး..
အခ်ဥ္စားခ်င္လို႔ သရက္သီးစိမ္းသြား၀ယ္ပါတယ္..မခ်ဥ္ဘူး.. Indian mangoes လို႔ေခၚတယ္တဲ့...
ဒါနဲ႔ဘဲခ်ဥ္တဲ့သရက္သီးလိုက္ရွာေတာ့ သရက္သီးမွည့္ထက္ေစ်းပိုၾကီးတဲ့ အမွည့္ထားမယ့္အသီးေတြကို၀ယ္မွခ်ဥ္စုတ္စုတ္ေလးရတယ္။
အရာရာကေမာက္ကမျဖစ္ေနတာေတာ့အမွန္ဘဲ..
အလုပ္က ႏွစ္လစာေလာက္ပံုေနတယ္..overtime မလုပ္လဲမရေတာ့ဘူး..အလုပ္မွမပီးႏိုင္ေတာ့တာ..ရွင္းလိုက္ရတဲ့ ဇယားေတြ လဲတစ္ေန႔တစ္ေန႔မူးေနာက္ေနတာ.. ရံုးပိတ္ရက္ ေလးနားရမလားမွတ္တယ္.. အလုပ္ကမျပတ္ဘူး...အေရးထဲမွာ အိမ္မွာအလုပ္ လုပ္တဲ့ အမၾကီး ေယာကၡမေသလို႔ ေပ်ာက္ေနတာ ျပန္ေရာက္ကတည္းက.. အိမ္ရွင္းဖို႔အခ်ိန္ကိုမရွိဘူး.တစ္ပတ္တစ္ခါရွင္းလိုက္ျပန္ရႈပ္လိုက္.. အလုပ္မွာေခါင္းစားပီးျပန္လာလိုက္ နဲ႔ လံုးခ်ာလည္ခဲ့တာ တစ္လရွိပီ... မေန႔က အိမ္မွာအလုပ္လုပ္ေပးတဲ့အမၾကီးျပန္လာတယ္..၀မ္းသာလိုက္တာ အ၀တ္ေတြ ေလွ်ာ္စရာေတြ..ေလွ်ာ္ထားပီးသားမီးပူတိုက္စရာေတြတစ္ပံုၾကီး.. မီးဖိုေခ်ာင္ရွင္းရင္ဘဲ တစ္ညေနကုန္တယ္..မီးပူတိုက္ဖို႔ ဆိုေ၀း။
ညေနဆိုလဲျပန္ေရာက္ရင္ လူကႏုံးခ်ိေနပီ.. ျခံထဲကအလုပ္ၾကမ္းသမားေတြေတာင္ ကိုယ့္ေလာက္ပင္ပန္းမယ္မထင္ဘူး..
စိတ္ေရာ ဦးေႏွာက္ေရာ..ပင္ပန္းေတာ့ တစ္ကုိယ္လံုးႏုံးေခြတာဘဲ..
အေရးထဲမွာစိတ္ဆင္းရဲေအာင္လုပ္လုပ္ေနတဲ့သူရွိေသးတယ္..
အရင္ကေတာ့ ေခါက္ဆြဲကိုအေပ်ာ္စားေပမယ့္အခုေတာ့ အတည္စားျဖစ္ေနပီ..
ညေနဆို ေခါက္ဆြဲနဲ႔ဘဲ ႏွစ္ပါးသြားေနတာၾကာေပါ့.. ေခါက္ဆြဲ ခ်ဥ္စပ္ကို သရက္သီးသုပ္ နဲ႔ေရာစားတယ္..
ဒီေခါက္ဆြဲအမ်ိဳးစားကေတာ့ ေကာင္းတယ္လို႔ေျပာလို႔ရတယ္.. အျခားဟာနဲ႔ယွဥ္ရင္ပါ.. supermarket ေတြမွာ ကိုးရီးယား ေခါက္ဆြဲေတြေရာင္းတဲ့အတန္းမွာရွာလို႔ရပါတယ္.. အရသာထပ္ထည့္စရာမလိုေအာင္ကို အစပ္အဟပ္တည့္ပါတယ္။ ျပဳတ္ပီးသြားရင္ မႈိဖတ္ေလးေတြ.. မုန္လာဥနီဖတ္ေလးေတြပါ ေတြ႔ရတယ္..
ေခါက္ဆြဲျပဳတ္..ၾကက္ဥေဖာက္ထည့္ ၾကက္ဥက ေခါက္ဆြဲရည္ အပူခ်ိန္နဲ႔ သူ႔ဘာသူက်က္သြားပါလိမ့္မယ္..  ၾကက္ဥညီွမွာေၾကာက္သူေတြအတြက္ း))) .. မုန္ညွင္းစိမ္းနဲနဲထည့္ စားလို႔ရပီ။


Comments

  1. ေခါက္ဆြဲ မႀကိဳက္ေပမဲ႔
    မစားရင္ ျမန္မာ မဟုတ္ဘူးလို႔ အထင္ခံရမွာ ဆိုးလို႕ စားသြားၿပီေနာ္

    ခင္တဲ႔
    ေရႊစင္

    ReplyDelete
  2. ကူးကူးေရ...
    ေခါက္ဆြဲေလးက စားခ်င္စရာေလး...

    ReplyDelete
  3. This noodle brand is very famous in Korea too.

    ReplyDelete
  4. ရွင္း လာေျမာင္ ပါလား။
    အရမ္းနာမည္ၾကီးသလုိ အရသာလည္း အရမ္းရွိတယ္ေနာ္။
    စားခ်င္တယ္ဗ်ဳိ႕။

    ReplyDelete
  5. ေန ့တိုင္စားေနရလို ့မုန္းေနတာ ဒီအထုပ္မ်ိဳးေလေတာ့မစား
    ဖူးေသးဘူး စားေတာ့စားခ်င္သား ဂလု :P

    ReplyDelete
  6. ေခါက္ဆြဲေျခာက္ သိပ္မစားျဖစ္ဖူး.။
    စားမယ္ဆိုလဲ...
    ကိုရီးယားေခါက္ဆြဲေျခာက္ပဲ လက္တကမ္းမွာရွိေနတတ္တယ္။
    ခ်ိစ္က သူတို႔ထည့္စားေနက်..။



    ေပါက္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ