Skip to main content

မိုဘိုင္း upload

ရံုးပိ္တ္ရက္တစ္ရက္မွာ အိမ္ေဘးက အန္ကယ္အန္တီတို႔နဲ႔ ေမာလ္ ေတြဆီပါသြားတာ.. သူတို႔ က ေတာ့ ့ nuts ေတြလိုက္ရွာ၀ယ္တာနဲ႔ ကူးကူးကေတာ့ ၀ယ္စရာေထြထူးမရွိတာမို႔ ဖုန္းတစ္လံုးနဲ႔ ဓာတ္ပံု လိုက္ရိုက္ပီးယူလာခဲ့ပါတယ္...
နံျပားလိုTortillas တစ္ထုပ္ေတာ့၀ယ္ခဲ့တယ္။ နံနက္စာ အထဲမွာ ပဲ၊ အသီးရြက္နဲ႔ cheese ထည့္လိပ္ပီး စားဖို႔။ (သိပ္မၾကာခင္မ၀ယ္စားေတာ့ဘူး..ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႔အစီစဥ္ရွိတယ္..လုပ္ျဖစ္မွတင္ေတာ့မယ္၊ ၀ယ္ရတာဘဲ ပို ကုန္မလား...ကိုယ္တိုင္လုပ္မွပိုကုန္မလာမသိဘူး..ဆင္ဖိုးထက္ ခၽြန္းဖိုးၾကီးေနလဲမကိုက္ဘူးေလ)
ႏွင္းဆီ ခရမ္းေရာင္ ပထမဆံုးေတြ႔ဖူးခ်င္းပါ... အရမ္းလွတယ္...
ထမင္းစားပြဲေပၚအလွတင္ဖို႔လုပ္ထားတဲ့ ပုလင္းရွည္ေလးထဲမွာ မုန္လာဥနီ၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးေတြ စီရီ ထည့္ထားတာလဲ ခ်စ္စရာေလးေတြ.... (လိုခ်င္သူမ်ားစာရင္းေပးႏိုင္သည္..ပုလင္းအၾကီးေတာ့ မရဘူး..ေသးေသးေလး၀ယ္ေပးမယ္)
သူတို႔ရိုးရာအရုပ္ေတြမဲတူးတူးနဲ႔ (ကိုၾကီးသူသာလွ်င္ေတာင္သတိရမိေသး..ဟိဟိ) နားကြင္းၾကီးေတြနဲ႔ထိုင္ေနတဲ့ သစ္သားရုပ္တုေတြ...သိမ္းဌက္ေတြလဲလွတယ္...
အၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ မီးပံုးအေနာက္က ခ်ိတ္ထားတဲ့ အိက်ိီေတြပါ..ေႏြရာသီနဲ႔ေတာ့ ေတာ္ေတာ္အဆင္ေျပမွာ...
ေနၾကာေစ့ေတြအမ်ားၾကီးေတြ႔လို႔ ၀မ္းသာသြားတာ.. ေနာက္မွ ဌက္ေတြအတြက္ မွန္းသိတယ္.. မ၀ယ္လာပါဘူး.... (ေတာသူမလို႔ေျပာဖို႔ေခ်ာင္းေနသူမ်ားသတိ)...
Healthy Option ဆိုတဲ့ဆိုင္မွာ organic productေတြဘဲေရာင္းတယ္..အဲဒီမွာေတာ့ ေနၾကာေစ့အခြံႏႊာပီးသား ေတြကီလိုနဲ႔ေရာင္းတယ္.. ကူးလဲ အဲဒါေတြဘဲ၀ယ္စားတယ္.. အစိမ္းသက္သက္ဆိုေတာ့ အရသာေတာ့ ဘယ္ရွိ ပါ့မလဲ..အဲဒီေတာ့ ပန္းကန္လံုးေလးထဲကို ေရနဲနဲထည့္၊ ပဲငံျပာရည္နဲနဲထည့္၊ ခ်ိဳမႈန္႔ နဲနဲထည့္ပီး ေမႊလိုက္တယ္။ ပီးေတာ့ ေနၾကာေစ့ေလးေတြထည့္ပီး ႏွံ႕ေအာင္ထပ္နယ္.. ပီးေတာ့ Microwave ထဲထည့္ ၂၀ စကၠန္႔ေလာက္ဆို ထုတ္၊ အေအးခံစားလို႔ရပီ..ေကာင္းမွေကာင္း... (မယံုရင္လုပ္စားၾကည့္)
ပန္းေလးေတြအရမ္းလွတယ္.. ကၽြန္မဓာတ္ပံုလိုက္ရိုက္ေနခ်ိန္ သူမ်ားၾကည့္ရင္ မၾကိဳက္ဘူး.. လူေတြမ်ားေတာ့ တစ္ခ်ိဳ႔ေနရာေလးေတြကလြဲလို႔ လူရႈပ္ေတာ့ အျမန္ရိုက္ရေတာ့နဲနဲမႈန္သြားတယ္...
ဖုန္းကင္မရာေတာ္ေတာ္ေကာင္းတာပဲ..တစ္ခါမွမသံုးေတာ့သတိမထားမိဘူး....
ပံုေတြကြန္ျပဴတာထဲထည့္မွသိေတာ့တယ္... း)


Comments

  1. လွလိုက္တဲ.ပန္းေတြ ကူးဖုန္းကင္မရာကအေကာင္းပဲ
    မသံုးေတာ့ၾကည္မွန္းမသိေနတာ

    ReplyDelete
  2. လိုခ်င္တယ္ လုိခ်င္တယ္
    လာရင္ ယူခဲ႔ေနာ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ