Skip to main content

ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔

ေထာပတ္သီးေပၚခ်ိန္ေရာက္လာျပန္တဲ့အခါ၊ ေထာပတ္သီးမွည့္ကို ပလိန္းထိုင္စားတယ္။ နံနက္စာအေနနဲ႔ေပါင္မုန္႔ နဲ႔သုတ္စားတယ္။ အခြံနားကပ္ေနတဲ့ေထာပတ္သီးအသားဖတ္ေတြေခ်ပီးေတာ့မ်က္ႏွာမွာလိမ္းတယ္။ ေထာပတ္သီး ေဖ်ာ္ရည္လုပ္တယ္။ အသုပ္ထဲထည့္သုပ္တယ္။ စံုေနေအာင္လုပ္စားပါတယ္။ ေဖ်ာ္ထားတဲ့ေထာပတ္သီးကေတာ့ ခဲထားရင္လဲ ၁-၂ ရက္သာအထားခံတာမို႔ေရွရွည္စားလို႔ရေအာင္စီမံကိန္းခ်ရပါတယ္။ ဒီေတာ့ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔ လုပ္ထားဖို႔စိတ္ကူးရလိုက္ပါတယ္။ ေထာပတ္သီးေရခဲမုန္႔လုပ္ဖို႔အတြက္ လိုအပ္တဲ့ ၾကက္ဥအႏွစ္၊သၾကား၊ႏြားနို႔နဲ႔ ႏို႔ဆီအသင့္ရွိ တာမို႕ Nestle Cream တစ္ဗူးဘဲ၀ယ္စရာလိုပါတယ္။ ေထာပတ္သီးကိုအသားေတြခပ္ထုပ္ပီးရင္ေတာ့ ၾကက္ဥအႏွစ္၊ သၾကား၊ ႏြားႏို႔ ( readymade) နဲ႔ ႏို႔ဆီ ဘလန္ဒါ ထဲထည့္ပီး ကိုသင့္တင့္ေအာင္ ထည့္ပီး ခပ္ပ်စ္ပ်စ္သမေအာင္ေမႊထားလိုက္ ပါတယ္။ ျပီးရင္ေတာ့ခြက္ၾကီးၾကီးတစ္လံုးမွာေလာင္းထည့္ထားပီးေတာ့ ခရင္မ္ ကိုတစ္ဗူးလံုးထည့္ၿပီး ၾကက္ဥေမႊနဲ႔ အတံနဲ႔ ေမႊပါေလေတာ့.. အားလံုးအရမ္းသမသြားပီဆိုရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာ ေအာက္အကန္႔ထဲမွာ (၄) နာရီေလာက္ထည့္ ထားလိုက္ပါ။ နဲနဲစီးပီးပ်စ္လာပီဆိုရင္ေနာက္တစ္ေခါက္ထပ္ထုပ္ၿပီး နာနာထပ္ေမႊရပါတယ္။ ေမႊလို႔ႏွံ႕ပီးနဲနဲပြလာရင္ေတာ့ ေရခဲေသတၱာအေပၚထပ္ (ခဲတဲ့ေနရာမွာ) ထည့္ထားလိုက္ပါေတာ့.. စားခ်င္တဲ့အခ်ိန္ အျပင္ခဏထုတ္ထား၊ သိပ္မၾကာဘူး.. ဇြန္းေလးနဲ႔ ခပ္စား.. ေအးျမျမနဲ႔ ေထာပတ္သီးအႏွစ္ျပည့္၀ ပီးစိမ့္ေနတဲ့ ေရခဲမုန္႔ေလး..စိတ္တိုင္းက်ၾကမွာပါ..
(ကၽြန္မသံုးတဲ့ Nestle cream က vanilla အနံ႕ေလးပါပါတယ္။ Almond အေစ့ေလးေတြလဲ ေနာက္ဆံုးမွာ ထည့္ေမႊထားပါတယ္။ )


စုဘူး ကပံုတင္ေပးပါေျပာလို႔ cream ဗူး ပံုပါတင္လိုက္တယ္..

Comments

  1. ေထာပတ္သီးေရခဲမုန့္ စားခ်င္တယ္ ေထာပတ္သီးအရမ္းၾကိဳက္တယ္ မ်က္ႏွာေပၚမွာလည္းေပါင္းတင္တယ္ :)

    ReplyDelete
  2. cream အထုတ္ပံုေလး တင္ေပးပါလားဟင္လြယ္ရင္ေလ

    ReplyDelete
  3. ကူးကူးေရ ႏိွပ္သက္ပါ႔။ ညေနကဘဲေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ခ်င္လို႔ သြားၾကည္႔တာ ၃ လံုး ၁၀ မို႔ ဒူးရင္းသီးေရခဲမုန္႔ ၄ က်ပ္ခြဲတန္ ဝယ္ၿပီးၿပန္လာခဲ႔ရတယ္။

    ReplyDelete
  4. ကူးကူးေရ ႏိွပ္သက္ပါ႔။ ညေနကဘဲေထာပတ္သီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ခ်င္လို႔ သြားၾကည္႔တာ ၃ လံုး ၁၀ မို႔ ဒူးရင္းသီးေရခဲမုန္႔ ၄ က်ပ္ခြဲတန္ ဝယ္ၿပီးၿပန္လာခဲ႔ရတယ္။

    ReplyDelete
  5. မကူးေရ ေထာပတ္သီးၾကိဳက္တာနဲ.
    အေတာ္ဘဲဗ်ာ စားလို.ေကာင္းမဲ.ပံုဘဲဗ်ာ
    သီဟိုေစ. ၾကိဳက္လို. ေရြးစားသြားတယ္ :P

    ReplyDelete
  6. ကူးကူးစ္ ္ ္ ္ ္ ္ ္္ ္ ္ ္ ္

    ခုပဲလာေကြ်းသိလား
    ရက္စက္တယ္ေနာ္
    စားခ်င္တယ္းးးးးးးးးးးးးးးးး

    ခ်စ္တဲ့
    ျမဴးေလး

    ReplyDelete
  7. စားခ်င္စရာေကာင္းလုိက္တာ...

    လုပ္လည္းလုပ္တတ္တယ္ေနာ္.. ေတာ္တယ္ ကူးကူး

    ReplyDelete
  8. စမ္းသပ္ၾကည္႔မယ္ ကူးကူးေရ။ ျဖစ္ပါ႔မလားေတာ႔ မသိဘူး။ :D

    ReplyDelete
  9. အားပါး
    ေကာင္းလုိက္တာ။ ရွလြတ္။ =)

    ReplyDelete
  10. ေရခဲမုန္႔ကို တမင္ေမ႔ထားပါတယ္ဆို..
    အဟင႔္

    ReplyDelete
  11. ရက္စက္လိုက္တာကြယ္..ေရခဲမုန္႔စားခ်င္တာ အၿပင္သြားရမွာ ပ်င္းလို႔ အိမ္မွာ ကုပ္ေနပါတယ္ဆို...ရွိတဲ႔ အေအးပဲေသာက္မယ္ကြာ...ဟူး

    ReplyDelete
  12. အစ္မေရ ၾကက္ဥအနွစ္ကိုုထည္႕တယ္ဆိုုေတာ႕ မညီွသြားဘူးလားဟင္။ အနံ႕ေျပာက္ေအာင္ ဘယ္လိုုလုုပ္တယ္ဆိုုတာပါ ေျပာျပပါအံုုးေနာ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ