Skip to main content

ခရမ္းသီး+မႈိ ကင္

ဒီမွာ gas မရွိဘူးသိလား။ ကၽြန္မဒီကိုၿပန္ေရာက္တာ ဇန္န၀ါရီ ဒုတိယအပတ္၊ႏို၀င္ဘာကုန္
ခါနီးမွာ gas ထပ္၀ယ္ထားေတာ့ေလာက္ေသးတယ္။ အခုထိလဲသံုးေနတုန္းဘဲ။ ပတ္၀န္း
က်င္ေလ့လာမႈအားနည္းခ်က္ကေတာ့စံထားေလာက္တယ္။ေမာလ္ေရာက္ေတာ့မွHardware
store မွာ electric stove ေတြကုန္ေနပီတဲ့။ လက္က်န္ကုန္ေတာင္မရွိေတာ့ဘူးဆိုမွဘာၿဖစ္
တာလဲေမးမွဘဲ gas လံုး၀ကုန္ေနတဲ့အေၾကာင္း၊ဘယ္မွာမွ၀ယ္မရတဲ့အေၾကာင္း၊ ၁လေက်ာ္
ပီဆိုတဲ့အေၾကာင္း၊ ရံုးေရာက္ေတာ့သူမ်ားကိုေမးေတာ့သူတို႕ေတြ gas ၀ယ္လို႔မရလို႔အခက္ခဲ
ၿဖစ္ေနတာတို႔၊ မီးေသြး၀ယ္ခ်က္ရတယ္၊ လွ်ပ္စစ္မီးဖိုသြား၀ယ္ရတယ္အဲဒါေတြကိုကၽြန္မမသိ
ဘူး။ မ်က္ကန္းသရဲမေၾကာက္သလို၊မသိခင္ကေၾကာက္ရမွန္းလဲမသိဘူး။ အခုမွလန္႔ေနတာ။
ဘာမွေတာင္မခ်က္ရဲဘူး။ မီးေသြးမီးဖိုနဲ႔ေတာ့ခ်က္တတ္ပါတယ္။ မီးသာမေမႊးတတ္တာ၊ လွ်ပ္
စစ္မီးဖိုေတာ့ရွိေပမယ့္မီတာခနဲ႔မြဲမွာေသခ်ာတယ္။ ကၽြန္မေနတဲ့ေနရာက commercial rate
နဲ႕ေပးရတာ။ ဟင္းမခ်က္ဘဲအၿခားဟာသံုးတာတင္လခရဲ႕၂၀%သြားေနပီ။ အဲေတာ့.အသုပ္စား
လိုက္၊ အိမ္ကပို႔ေပးတဲ့ဟင္းေတြစားလိုက္၊ အသီးႏွံစားလိုက္နဲ႔..ဒီတစ္ပတ္ေတာ့ေတာ္ေတာ္အ
ဆင္မေၿပလွဘူး။ gas ကစေရာင္းတယ္ေၿပာတယ္၊သြားၾကည့္ေတာ့လဲမေရာင္းဘူး၊ local
tv channel မွာလဲ ခဏခဏၿပတယ္။ gas မရွိေတာ့ရႈတ္ရွတ္ခတ္ေနတာေတြ၊ ကၽြန္မ တစ္လ
လံုးေနေတာင္ tv ေယာင္လို႔ဖြင့္မၾကည့္၊ living room ေတာင္ၿဖတ္သြားၿဖတ္လာဘဲ၊ တစ္ခါမွ
မထိုင္ဘူး။ ဒါေၾကာင့္ ဘာမွမသိတာ၊ ေနာက္ဆိုရင္သတိထားၿပီး သတင္းေတာ့ၾကည့္မွ။
ကၽြန္မ microwave မွာ grill ပါတယ္။ တစ္ခါမွေတာ့မစမ္းမိဘူး။ ဒီေန႔ေတာ့မထူးပါဘူးခ်က္မရ
မယ့္အတူ ဖုတ္စားတာေကာင္းပါတယ္လို႔စဥ္းစားမိပီး... ခရမ္းသီးအေသးေလးေတြနဲ႔မႈိကိုပါးပါး
လွီးၿပီးဖုတ္စားပါတယ္။ ဆား၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴအမႈန္႔၊ ဂ်င္းအမႈန္႔၊ ငရုတ္သီးစိမ္းအနီေတာင့္ေလးပါး
ပါးလွီး အားလံုးေရာေမႊၿပီးဖုတ္လိုက္တာပါ။ စားလို႔ေကာင္းတယ္သိလား။ သိပ္ေတာ့မၾကာဘူး၊ ၄မိနစ္ေလာက္ဆိုရင္ရပီ။ အနံေလးကေမႊးၿပီးခ်ိဳခ်ိဳေလး...
Preparation....

After..... :)

Comments

  1. မီးလြတ္ စားေနပါလားဟင္။

    ReplyDelete
  2. ဟီး ကုသိုလ္လည္းရ ၀မ္းလည္း၀ ( ၀မ၀ေတာ့ အာမမခံနိုင္ဘူး :P ) ၿဖစ္ေအာင္လို ့ အမ္းမား အၾကံေပးသလို လိုက္နာလိုက္တာ အေကာင္းဆံုးပါပဲ။ ပိုအဆင္ေၿပေအာင္ တစ္နပ္စာပါ ေလွ်ာ့စားၾကည့္ပါလား ( ၀ိတ္ခ်ၿပီးသားပါ ၿဖစ္ေသး ) အၾကံဥာဏ္ေပးခ ဟင္းေကာင္းေကာင္းတစ္ခြက္ခ်က္ၿပီး ပို ့လိုက္ပါေလ။

    ReplyDelete
  3. မႈိဆို အလြန္ႀကိဳက္
    ရွလြတ္

    ReplyDelete
  4. ကိုၾကီးဇင္ေယာ္..ေရ..
    ၀ိတ္ေလွ်ာ့ဖို႔လို၀ူး...လူက၀ါးလံုးပင္နဲ႔နင္လားငါလား..
    ထပ္ေလွ်ာ့ရင္က်ဴရိုးသာသာက်န္ေပေရာ့မယ္

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ