Skip to main content

ပဲ စားရင္..

ပဲစားရင္အားရွိတယ္တဲ့.. ပဲဟင္းကအသားဟင္းလိုဘဲပရိုတင္းဓာတ္ရတယ္လို႔ငယ္ငယ္
တည္းကလူၾကီးသူမေတြေရာ၊ ဆရာဆရာမေတြေရာေၿပာတာၾကားေနရတယ္။ ကၽြန္မ
တို႔ေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္ကေတာ့ ငယ္ငယ္ထည္းကပဲကိုမရိုးႏိုင္ေအာင္၊ပဲေပါင္းစံုကို
စားေနရတာပါ။ ပါးပါးကအိမ္ကထမင္း၀ိုင္းမွာပဲမပါရင္ထမင္း၀ိုင္းမၿပည့္စံုသလိုမရရေအာင္
ပဲကိုပါေအာင္ခ်က္တတ္ပါတယ္။ ငယ္ငယ္ကအစားမ်ားတာ ပဲနီေလး၊ (ခ်က္ရတာၿမန္တယ္)
ၿပီးေတာ့တစ္ပတ္တစ္ခါရံုးပိတ္ရက္ေတြဆိုရင္ကုလားပဲကိုအိုးၾကီးနဲ႔ၿပဳပ္ၿပီး weekendsအထူး
ရွယ္ပဲကုလားဟင္းေပါ့။ ေနာက္ေတာ့ေႏြေန႔လည္ခင္းေတြမွာေရေႏြးၾကမ္းနဲ႔ဆင္ေခါင္းပဲၿပဳပ္
သုတ္၊ ပဲကတီပါသုပ္၊ ဗိုကိတ္ပဲ၊ ကၽြန္မအၾကိဳက္ဆံုးကေတာ့ပဲဆင္းငံု။ ေရးရင္နဲ႔ေတာင္ဗိုက္
ဆာလာၿပီ။ ငယ္ငယ္ကေတာ့ပဲလံုး၀မစားခ်င္ပါဘူး။ ပါးပါးကထမင္း၀ိုင္းမွာထိုင္တာနဲ႔ ဘာ
ဟင္းမွပန္းကန္ထဲမထည့္ခ်င္ ပဲေတြကိုခြဲတန္းခ်ပီးေမာင္ႏွမ(၃)ေယာက္လံုးကိုထည့္ေပးပါ
တယ္။ အဲတုန္းကေတာ့ငိုတဲ့ေန႔ေတြငို၊ မစားဘဲဆႏၵၿပတဲ့ေန႔လဲရွိ၊ ေနာက္ဆံုးေတာ့ပဲမပါရင္
မစားတတ္သလိုၿဖစ္သြားတယ္။ ပဲရဲ႕ေကာင္းၾကိဳးလားဆိုးၾကိဳးလားေတာ့မသိ ကၽြန္မနဲ႔ေမာင္
ေလးကအရမ္းကိုထြားအရပ္ရွည္ၿပီး၊ ညီမေလးကေတာ့ပုေပမယ့္ေတာ္ေတာ္ပဲမ်ားပါတယ္။
ဒီမွာေတာ့ဗိုကိတ္ပဲအၿခမ္းေလးေတြကိုအထုတ္ေလးေတြနဲ႔စေရာင္းေနပီ။ အရင္ကဆိုindian
ဆိုင္မွာတစ္ကူးတစ္ကသြား၀ယ္ရတယ္။ ပဲကိုေတာ့စိမ္ထားၿပီးႏူးေအာင္ၿပဳပ္ထားရပါမယ္။
ဗိုကိတ္ပဲ
ၾကက္သြန္နီ
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
နံနံပင္
ဆီနဲနဲထည့္ၿပီးေတာ့ ၾကက္သြန္နီနဲ႔ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတာက္ေတာက္စင္းထားတာကိုထည့္ဆီ
သတ္ပါမယ္။ ၿပီးရင္ေတာ့ နႏြင္းနဲနဲထည့္ၿပီး၊ ၿပဳပ္ထားတဲ့ပဲမ်ားကိုေလာင္းထည့္ၿပီးပြက္ပြက္
ဆူေအာင္ထပ္တည္ၿပီးအားလံုးသမၿပီးတစ္သားတည္းၿဖစ္သြားတဲ့အခ်ိန္မွာေတာ့ နံနံပင္ကို
လွီးၿပီးထည့္ေမႊပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးဖတ္ေလးေတြလဲပံုမပ်က္၊ ၾကက္သြန္နီေလးေတြလဲအ
စင္းလိုက္နဲ႔နံနံပင္ေလးစိမ္းစိမ္းေလးၿမင္ေနရတဲ့အခ်ိန္မွာဘဲခ်က္ၿပဳတ္တာရပ္လို႔ရပါၿပီ။
ပဲကက်က္ၿပီးသားမဟုတ္လားေနာ္။ ၿပီးရင္ေတာ့မဆလာေလးအုပ္လိုက္ပါ၊ ၾကိဳက္တတ္ရင္။

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ