Skip to main content

တနဂၤေႏြ ေစ်းေလွ်ာက္ၿခင္း

ဒီေန႔ေတာ့အိပ္ရာႏိုးေတာ့ ၉နာရီရွိပီ၊ အၿပင္ကိုလွမ္းၾကည့္လိုက္ေတာ့မိုးအုံ႕ေနတာနဲ႔ေစ်းသြား
လိုက္တယ္။ ေစ်းေရာက္ရင္၀ယ္တာမရပ္ႏိုင္တာဆိုးတယ္။ ေနာက္မစားႏိုင္ရင္အလကားၿဖစ္
ေရာ။ ေစ်းသြားၿပီးတိုင္း၊ မစားႏိုင္ဘဲလႊင့္ပစ္ရတိုင္းကိုယ့္ကိုကိုယ္သတိေပးရက္ၾကားကတစ္ခါ
တစ္ေလ၀ယ္၀ယ္မိတယ္။ ဒီေန႔ေတာ့ မုန္ညွင္းဖူးေလးေတြေတြ႔ေတာ့၀မ္းသာအားရ၀ယ္လာ
ေသးတယ္။ တစ္ခါမွမေတြ႔ဖူးဘူးေလ။ အၾကံရွိတယ္။ မုန္ညွင္းဖူးဟင္းထုပ္လုပ္စားမယ္။ လုပ္
ၿပီးမွဘဲတင္ေပးေတာ့မယ္။ သပြတ္သီးလဲေတြ႔ေတာ့စားလို႔ေကာင္းမလားမသိစမ္းၾကည့္အံုး
မွဆိုၿပီး၀ယ္လာေသးတယ္။ ေက်ာင္းတုန္းကရခိုင္ဘက္ကအမၾကီးေတြကေတာထဲကသပြတ္
သီးေတြခူး၊ ငရုတ္သီးစိမ္းငါးပိနဲ႔ဆီမပါခ်က္တာအရမ္းစားလို႔ေကာင္းတယ္။သူငယ္ၿပန္တာေတာ့
မဟုတ္ဘူးေလ။ ငယ္ငယ္ကအေၾကာင္းၿပန္သတိရလို႔။ ပိႏၷဲသီးအမွည့္အနံ႕ေလးကလဲအရမ္း
ကိုဆြဲေဆာင္ေနေတာ့ ၁ေဒၚလာဖိုးေလာက္၀ယ္လာေသးတယ္။
ေနာက္ေတာ့ဖရဲသီး (မေန႔ညကကိုးရီးယားကား LastScandal ၾကည့္တာဖရဲသီးစားတာေတြ႔
ေတာ့စားခ်င္စိတ္ေပၚလာ)
ဒူးရင္းၾသဇာ (ဒါပထမဆံုးအၾကိမ္၀ယ္ဖူးၿခင္းပါ၊ ခ်ိဳခ်ဥ္ေလးစားလို႔ေကာင္းတယ္)၊ လိေမၼာ္သီး
ေသးေသးေလး၊ ပိႏၷဲသီးအစိမ္းအလံုးလိုက္ကိုအခြံႏႊာခိုင္းၿပီးယူလာေသးတယ္။ အစီးေတြလက္
မွာကပ္လို႔ေတာ္ေတာ္အလုပ္ရႈပ္ပါ့။ စားခ်င္တာကိုး၊ အဘိုးကိုသတိရလို႔၊ ရြာသြားလည္ရင္
ပိႏၷဲသီးအႏုေတြအကြင္းလိုက္ၿပဳပ္ၿပီးႏႊာၿပီးဆီစိမ္းနဲ႔သုပ္စားတာအရမ္းေကာင္းတယ္။
မုန္႔ဟင္းခါးစားခ်က္စားခ်င္တိုင္းမုန္႔ဖတ္မရွိလို႔လက္ေလွ်ာ့လိုက္ရတဲ့အၾကိမ္ေပါင္းမနဲေတာ့ဘူး။ ဒါနဲ႔မုန္႔ဟင္းခါးဖတ္ပါႏွစ္ထုတ္၀ယ္လာတယ္။ ဒါကထိုင္းကလာတဲ့ေခါက္ဆြဲအေၿခာက္ပါ။မုန္႔ဟင္း
ခါးဖတ္နဲ႔ဒီမွာတာ့အတူဆံုးဘဲ။ ဒါေၾကာင့္ဒါဘဲသံုးၿဖစ္တယ္။

ဒီမွာအုန္းသီးေပါေပမယ့္အုန္းဖတ္ကိုလက္နဲ႔အရည္ညွစ္ရတာေတာ္ေတာ္အလုပ္ရႈပ္လို႔ကၽြန္မက
ေတာ့ဗူးနဲ႔ဟာဘဲသံုးၿဖစ္တယ္၊ အနံ႔လဲပိုေမႊးၿပီးအုန္းဖတ္ကိုလက္နဲ႔ညွစ္တာထက္ပိုပ်စ္တယ္။
ေက်ာက္ေက်ာလုပ္ဖို႔အတြက္အုန္းစိမ္းရည္ေလးလဲ၀ယ္လာေသးတယ္။အုန္းစိမ္းရည္၊ သၾကား၊
အာဂါးေက်ာက္ေက်ာမႈန္႔တစ္ထုပ္၊ အုန္းႏို႔၊ ကီ၀ီနဲ႔ ေက်ာက္ေက်ာတစ္ဗန္းလုပ္ထားလိုက္တယ္။

ကၽြန္မမနက္စာကေတာ့အုန္းရည္ေသာက္လိုက္၊ ပိႏၷဲသီးစားလိုက္နဲ႔ဗိုက္ၿပည့္ေနပီ။ ထမင္းမစား
ခ်င္တာအေတာ္ဘဲ၊ လူကလဲေတာ္ေတာ္slim လာလို႔အသားစားရင္ေကာင္းမယ္ဆိုၾကိတ္မွိတ္ပီး
အသားကိုအာလူးနဲ႔ခ်က္ထားတာ၊မေန႔ကလံုး၀ကိုမစားခ်င္လို႔အိုးလိုက္ေရခဲေသတၱာထဲၿပန္ထည့္
ထားရတယ္။ ေစ်းမွာငါးတန္းၿဖတ္ေတာ့ ငါးခုတ္ေနတာေသြးေတြေတာ့ေတာ့စိတ္ထဲမွာတစ္မ်ိဳးၾကီး
ၿဖစ္ၿပီးၿပန္လွည့္အထြက္၊ အသားတန္းအေရာက္၀က္ေခါင္းၾကီးေတြ႔တာနဲ႔ လန္႔ၿပီးၿပန္ေကြ႕လာ။
ဒီမွာခရစၥမတ္ဆို၀က္ကိုအေကာင္လိုက္ကင္ထားတာကိုေရာင္းတယ္။ သနားပါတယ္။၀က္ေသး
ေသးေလး။ ၀က္သားကေတာ့ေမြးကတည္းကမစားပါဘူး။ ငါးဆိုလဲအက်ည္းခြံမပါရင္မစားေတာ့
ရွာရခက္တယ္။ ေလာေလာဆယ္ေတာ့ဘာအသားမွမစားၿဖစ္ဘူး။ အသားစားခ်င္စိတ္ကုန္ခမ္း
ေနပီ။ ငါးေၿခာက္နဲ႔ငါးပိေတာ့ေရွာင္လို႔မရေသးဘူး။ အသားလဲဘယ္ေတာ့ၿပန္စားခ်င္စိတ္ေပၚ
လာမလဲမသိေသးဘူး။ ေမာတယ္။ ၿဖစ္သလိုဆံထိုးတစ္ေခ်ာင္းနဲ႔လိမ္ၿပီးထံုးထားတဲ့ကၽြန္မဆံပင္
ကိုကဗ်ာဆန္လို႔ဆိုၿပီးသူငယ္ခ်င္းကဓာတ္ပံုရိုက္ထားတာ၊ ဒီမနက္ေတြ႔မွသတိရတယ္။ အဲဆံပင္
ကိုတစ္ခုခုလုပ္အုံးမွ အိမ္မၿပန္ခင္။ ေတာ္ၾကာပါးပါးက ပဲၿပဳပ္သည္မဆံပင္အေရာင္ဆိုပီးေၿပာ
မွာေသခ်ာတယ္။
ကၽြန္မစိုက္ထားတဲ့ပူတီနံပင္ေလးေတြ၊ ပင္စိမ္းေလးေတြနဲ႔ငရုတ္သီးပင္ကေတာ္ေတာ္ေလးေ၀
ဆာေနတယ္။ အိုးေလးထဲမွာဘဲထည့္စိုက္ထားတာ။ ေၿမေပၚခ်လိုက္ရင္ၿမက္ရိတ္စက္စာမိမွာ
စိုးလို႔။

Comments

  1. စိတ္ခ်မး္သာတယ္ ဖတ္ရတာ။ တကယ္ေၿပာတာပါ။

    ReplyDelete
  2. စံုပလံုစိေနတာပါလား ။ တနဂၤေႏြေစ်း၀ယ္ထြက္တာ က ေပ်ာ္စရာၾကီးဘဲ

    ReplyDelete
  3. ဒီေန႔
    က်ေနာ္လည္း..ေစ်းနည္းနည္းပါးပါး၀ယ္ခဲ့ပါတယ္
    ကူးကူးေရ...
    ပိႏၷဲသီးစားခ်င္လိုက္တာ...ေနာ္..
    အနံ႔ရေနတယ္..

    ReplyDelete
  4. ပိႏၷဲသီးအႏုေတြ အကြင္းလိုက္ၿပဳတ္တာ နာလည္းစာခ်င္တယ္ဟ။ တို ့စား ေကာင္းမွေကာင္း အေဟး ေရးရင္းနဲ ့ သားေရယိုလာၿပီ။ ဒါနဲ ့ slim ၿဖစ္မွာေၾကာက္လို ့ မစားခ်င္တဲ့အသားေတာ့ ၾကိတ္မိွတ္မစားပါနဲ ့ဟာ။ ဆင္ပိန္ရင္ ဆိတ္ေလာက္ေတာ့ က်န္ပါေသးတယ္။ေဟေဟး လမ္းၾကံဳလို ့ ၀င္စသြားတယ္။

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ