Skip to main content

အစားငမ္းၿခင္း

အခုတစ္ေလာအိမ္ကိုၿပန္ခ်င္တာအရမ္းဘဲ။ ေနမေကာင္းတာလဲတစ္ေၾကာင္း၊ စားသမွ်ခံတြင္း
မေတြ႔တာကတစ္ေၾကာင္း၊ စားခ်င္တာလဲဒီမွာရွာမရတာကတစ္မ်ိဳး။ အရမ္းကိုၿပန္ခ်င္ေနတာ
ပါ။ ၿပီးခဲ့တဲ့ႏွစ္အိမ္ကိုၿပန္တုန္းကေရာက္ၿပီးေနာက္တစ္ေန႔မွာဘဲအၿငိမ္မေနႏိုင္လို႔ၿမိဳ႕ထဲသြားတာ
ေရာက္လဲေရာက္သိပ္မၾကာပါဘူး ဟိုယားဒီယားနဲ႔တစ္ကိုယ္လံုးAllergic ၿဖစ္တာ..ဘာၿဖစ္မွန္းမသိ။
ေရာက္ေတာ့တစ္ကယ့္ေတာသားၿမိဳ႕တက္ဆိုသလိုေတြ႔သမွ်လမ္းေဘးကအစာေတြအကုန္ကိုစား
ခ်င္တာ။ ဒါေတာင္သူငယ္ခ်င္းကေနာက္ကတစ္ေကာက္ေကာက္လိုက္ၿပီးဆြဲေနလို႔သာ....ေနာက္
ေန႔ကေနစၿပီး၀မ္းကိုက္ (၃)ရက္ေလာက္မထႏိုင္။ အခုလိုေန႔မ်ိဳးမွာ ဘာေတြသတိရလဲသိလား။
ဒညင္းသီး၊ အင္ဥ၊ ငါးသေလာက္ေပါင္း၊ မရမ္းသီး၊ ဇီးၿဖဴသီး၊ အေသလဲကိုစားခ်င္ေနတာ....ၿပန္စဥ္း
စားၾကည့္ေတာ့..လူကအစာစားဖို႔အသက္ရွင္တာလား..အသက္ရွင္ဖို႔အစာစားတာလား လို႔သူငယ္
ခ်င္းတစ္ေယာက္ေမးတာၿပန္သတိရမိတယ္။ ဟုတ္တယ္။ အစားစားဖို႔အသက္ရွင္တာမဟုတ္ဘူး။
အသက္ရွင္ဖို႔အစာစားတာ..ဒါေပမယ့္အဲလိုစားတဲ့ေနရာမွာကိုယ္စားခ်င္တာေလးစားရမွ၊ ကိုယ့္
ခံတြင္းနဲ႔ေတြ႔တဲ့အစားေလးစားလိုက္ရမွစိတ္ထဲကတင္းတိမ္ၾကတယ္။ ဗိုက္၀သြားတယ္လို႔ဦးေႏွာက္
ကအခ်က္ေပးတယ္။ ငယ္ငယ္က ပြဲေစ်းတန္းေရာက္ရင္မုန္႔ေလေပြေလးစားလိုက္ရမွ၊ မုန္႔လင္မယား
ေလးစားလိုက္မွ ပြဲေစ်းတန္းသြားတယ္လို႔သတ္မွတ္လုိ႔ရတယ္။ တစ္သက္နဲ႔တစ္ကုိယ္ ရုပ္ရွင္ (၄) ခါ
လားၾကည့္ဖူးတယ္။ ရုပ္ရွင္ၾကည့္ရင္ေပါက္ေပါက္နဲ႔ေဖ်ာ္ရည္၊ ေသာက္ရတယ္လို႔ဘယ္သူမ်ားအမိန္႔
ထုတ္ထားမွန္းမသိဘူး။ ၾကည့္တဲ့သူတိုင္းလိုလို၀ယ္ေတာ့ကိုယ္လဲလိုက္၀ယ္ရတာေပါ့။ ရုပ္ရွင္ၿပေတာ့
ေပါက္ေပါက္ေတြစားေဖ်ာ္ရည္ေတြေသာက္ၿပီးဗိုက္ေတြပြ...ေနလို႔လဲမေကာင္းဘူး။။ခက္ေတာ့တာဘဲ။
ဒညင္းသီးကိုတမ္းတတဲ့စိတ္ကေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္။ ဒညင္းသီးဆိုတာအဆိပ္အေတာက္။ လူကိုဒုကၡ
ေပးႏိုင္တယ္...သိရဲ႕နဲ႔ စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေဖ်ာက္ဖ်က္မရတာဆိုးတယ္။ အဘိုးကိုသတိရတယ္။ အသက္
(၆၀)မွာဘဲဆံုးပါးသြားခဲ့တာ။ ေသြးတိုးရွိတယ္။ အစားေရွာင္ရမယ္လို႔ဆရာ၀န္ေသခ်ာမွာတယ္။
ေဆးရံုမွာစနစ္တစ္က်သူ႔ကိုေကၽြးေပမယ့္သူစားခ်င္တာကိုအိမ္ေဖာ္အေစာင့္ေကာင္မေလးကို
မုန္႔ဖိုးေပးၿပီးခ်က္ခိုင္းၿပီးေဆးရံုမွာခိုးစားတယ္။ လူဆိုတာေသမွာဘဲ။။။ကိုယ့္ကိုယ္ကိုယ္ခ်ိဳးၿခံခ်ဳပ္
တည္းၿပီးေတာ့စားခ်င္တာေလးေတာင္မစားရဘဲေသမယ့္အၿဖစ္မ်ိဳးကိုေတာ့လက္မခံႏိုင္ဘူးဆိုပီး
ၾကိမ္း၀ါးသြားေသးသတဲ့။ဘမ်ိဳးဘိုးတူလို႔ေၿပာရမလား..အခုကၽြန္မလဲအဲလိုကိုၿဖစ္ေနတာ...ကုိယ္နဲ႔မ
တည့္တဲ့အစာဆိုအကုန္ၾကိဳက္တယ္။ တည့္တဲ့အစားေတြဆိုတစ္ခုမွမၾကိဳက္ဘူး။ပါးစပ္အလုိလိုက္တဲ့ ကိုယ့္ကိုယ္ကို ဘယ္လိုဆံုးမရမွန္းမသိေတာ့ပါဘူး။ စားခ်င္တာကေတာ့မရရေအာင္ရွာၾကံၿပီးစားေန
အံုးမွာဘဲ။

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ