Skip to main content

ပန္းၿခံထဲမွေန႔လည္စာ

ဒီေန႔ေန႔လည္စာကိုလုပ္ေဖာ္ကိုင္ဖက္ စာရင္းစစ္မ်ားနဲ႔အတူအရင္တစ္ခါကၽြန္မသြားခဲ့တဲ့ေတာင္ေပၚ
ဖက္ကိုတက္သြားၿပီးခ်ိဳင့္၀ွမ္းထဲမွာၾကံၾကံဖန္ဖန္လုပ္ထားတဲ့စားေသာက္ဆိုင္ကိုေရာက္သြားခဲ့ရၿပန္
ပါတယ္။ အဲဒီဆိုင္က ပန္းၿခံထဲမွာ..ခ်က္တဲ့အရြက္ေတြကအေနာက္ကဥယ်ာဥ္ထဲမွာ..ၿမက္ေလး
ေတြအေလ့က်ေပါက္ေနတယ္...ဆိုင္ထဲကအခင္းက်င္းကေတာ့ပန္းပင္အစစ္ေတြ၊အုန္းအလွပင္
ေလးေတြနဲ႔အၿပင္ကစိမ္းစိုေနတဲ့ပန္းၿခံ/စိုက္ခင္းကိုမွန္ေတြနဲ႔ဘဲကာထားလို႔လွမ္းၿမင္ေနရတယ္။
ကဗ်ာဆန္တယ္လို႔ေၿပာရမလား။
ဆိုင္ကို၀င္၀င္ၿခင္းလမ္းကေလးနဲ႔ဆိုင္ထဲကိုလွမ္းၿမင္ရတဲ့အေနထား..



ဒါကေတာ့ဆိုင္အ၀င္၀ ပထမတံခါး

တံခါးေက်ာ္ၿပီးေနာက္တစ္ဆင့္..ပန္းေၿခာက္ေတြကပ္ထားတာမဟုတ္ဘူးေနာ္.အစစ္ေတြ


ဆိုင္အတြင္းအၿပင္အဆင္

ေခါင္မိုးမွာအလွဆင္ခ်ိတ္ဆြဲထားတဲ့အပင္အစစ္

အၿပင္ဘက္ကေနၾကာေတြမ်ားၾကီးပြင့္ေနတာ..ဒီတစ္ခုကပ်ားေလးပါလို႔ရိုက္လာခဲ့တယ္။

ၿမက္ေတြစားရမယ္လို႔ controller ကေၿပာေတာ့ကၽြန္မေနာက္ေနတယ္ထင တာ။
တစ္ကယ္ေရာက္လာမွ တစ္ကယ့္ၿမက္ေတြဟ...ၿမက္ပင္ေတြေရာ ဆလတ္ပင္ေတြ
ေရာထားတာ..ေရဆာလို႔ေဖ်ာ္ရည္ေသာက္မယ္လုပ္ေတာ့ခြက္ထဲမွာအရြက္ေၿခာက္တစ္ဖက္ေတြ႔
လို႔အမႈိက္ထင္ၿပီးအၿပင္ထုတ္လိုက္တယ္..ေနာက္ေတာ့မွတစ္ၿခားသူေတြခြက္ထဲမွာလဲၿမက္ေၿခာက္
တစ္ဖက္ဆီရွိေနတာေတြ႔ေတာ့ဘာလဲလို႔ေမးၾကည့္ေတာ့ ေမႊးတဲ့အရြက္တဲ့..ေကာင္းေရာ..
ေဖ်ာ္ရည္ထည့္ၿပီးေသာက္ေတာ့လိေမာ္ရည္အရသာ၊ဒါေပမယ့္အဲဒီအရြက္ေၿခာက္ေသးေသးေလး
ကအနံ႔ကသင္းၿပီးပ်ံ႕ေနတာ..မဆိုးဘူးေတာ္ေတာ္ေမႊးတယ္။
ဘာေတြစားလဲဆိုတာေတာ့ပံုထဲမွာၾကည့္ေနာ္..

ဒါကေတာ့ အားလံုးေရာ...ေဆာ့ နဲ႔ေရာေမႊ...ဒီကလူေတြအၾကိဳက္ေပါ့



ဒါကေတာ့ကၽြန္မပန္းကန္ပါ...

pasta ကေတာ့မစားတတ္လို႔/ၾကိဳက္လဲမၾကိဳက္ဘူး။ဒါေပမယ့္ယူၿပီးၿမည္းၾကည့္ေသးတယ္

အဲေတာ့အရြက္ေတြအသီးေတြဘဲပံုေအာစား၊ ဆယ္လ္မြန္ငါးေၾကာ္စား...စားလို႔၀ေတာ့ေရေႏြးၾကမ္း
လာခ်ေပးေတာ့..အိုးအို...ခုနကလမ္းမွာၿမက္ပင္ဆိုၿပီးၾကည့္လာတဲ့အပင္အညႊန္႔တစ္ညႊန္႔ကိုေရေႏြး
ထဲမွာထည့္ၿပီးခ်ေပးတာ..ေသာက္ၾကည့္လိုက္ေတာ့..ေကာင္းလိုက္တဲ့အနံ႔အရသာ...အရြက္ကအ
စိမ္းေနာ္။ ေကာင္းမွေကာင္းပါဘဲ..ဒါေပမယ့္ဗိုက္မၿပည့္ပါဘူး။ထမင္းစားရမွတင္းတိမ္တယ္မဟုတ္
လားေနာ္။ ရံုးၿပန္ေရာက္ေတာ့ညေန ၃း၄၀ေလာက္ရွိေနၿပီ။ တစ္နာရီေလာက္အလုပ္လုပ္ၿပီးဗိုက္
ဆာလို႔အိမ္ၿပန္ေၿပးထမင္းစားရတယ္။ ညေနေတာ့ကၽြန္မ report တင္ရမယ့္ရက္။ စာေတြကိုအား
လံုးလုပ္ၿပီးပီ။ powerpoint presentation လုပ္ဖို႔အခ်ိန္မမွီေတာ့လို႔ေရအၿမန္ခ်ိဳးၿပီးေက်ာင္းကို
ေၿပးရၿပန္ပါတယ္။ ရႈးဖိနပ္ကိုအၿမန္လွမ္းစြပ္ေတာ့တစ္ဖက္ကမေတာ္ဘူး..ငါ့ဖိနပ္မ်ားေသးသြား
လားလို႔ထင္မိပါတယ္... ဟားဟား..ေၿခေထာက္တစ္ဖက္ေတာ္ေတာ့္ကိုေရာင္ေနတာကိုး..ဖိနပ္
ေတာင္စီးလို႔မရဘူး..ဒါနဲ႔ေၿခညွပ္ဖိနပ္ေလးစီးၿပီးေက်ာင္းကိုေၿပးရေတာ့ပါတယ္....
ၿပန္အလာက်ေတာ့ professor ကအိမ္ထိသူ႔ကားနဲ႔ၿပန္လိုက္ပို႔ေပးလို႔ေတာ္ေသးတယ္....
ဘာဘဲေၿပာေၿပာ..ဒီေန႔ presentation ကေတာ့ဆရာေတာ္ေတာ္သေဘာက်ပါတယ္...ဟိဟိ

Comments

  1. Can u share the name of this restaurant and address?? thank a lot..

    ReplyDelete
  2. please leave your email address and i'll send you address.
    thanks for visiting!!
    :))

    ReplyDelete
  3. hi
    my mail is winnminn@hotmail.com.. thank for sharing.. :) ...

    ReplyDelete

Post a Comment

ကူးကူးေရ...

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ငါးခ်ဥ္ လုပ္ရေအာင္

ငါးခ်ဥ္စားခ်င္တာၾကာပါျပီ။ ကိုယ္တိုင္လုပ္ဖို႕ၾကိဳးစားခဲ့ေပမယ့္မေအာင္ျမင္ခဲ့ဘူး။ ေနာက္ပိုင္း စားခ်င္တဲ့စိတ္ကိုေမ့ေမ့ေလ်ာ့ေလ်ာ့ ထားထားတာ၊ အရင္အပတ္က ေက်ာင္းတက္ေနတဲ့ ျမန္မာ မိသားစုအိမ္သြားလည္ရင္းနဲ႔ သူငါးခ်ဥ္စမ္းလုပ္ထားတဲ့အေၾကာင္း၊ ေအာင္ျမင္တဲ့အေၾကာင္း၊ အဲဒီေန႔က ငါးခ်ဥ္ဗူးကိုဖြင့္ သူကိုယ္တိုင္ေၾကာ္ေပးပါတယ္။ ငါးခ်ဥ္ဗူးကုိေခ်ာင္းၾကည့္ေတာ့ ထမင္းလံုးမာမာေလး ေတြေတြ႔တယ္..အဲဒီမာတဲ့ထမင္းက မက်က္ေသးတဲ့ထမင္းနဲ႕တူတယ္။ သူက ေနာက္မွေအးေဆး လုပ္နည္းေျပာျပမယ္ဆိုျပီးအဲဒီေန႔ အျခားအေၾကာင္းေတြဆီ စကားဆက္ေရာက္သြားတာနဲ႔ ကၽြန္မျပန္လာတဲ့အထိ သူေျပာဖို႕ေမ့သြားတယ္။ မ်က္ေစ့ထဲမွာ အဲဒီငါးခ်ဥ္ဘဲစြဲေနတာေၾကာင့္ ငါးသြား၀ယ္ပီး လုိခ်င္တဲ့အတံုးအေနခုတ္ခိုင္း တယ္။ ဒီငါးက ငါးသေလာက္လိုဘဲ..ျမန္မာလိုဘယ္လိုေခၚလဲမသိ၊ အရိုးေသးေသးမႊားမႊားေတြ အရမ္းမ်ားတယ္။ ဒါကေတာ့ ကၽြန္မလုပ္တဲ့နည္းေလးပါ.. ငါးကုိအေၾကးခြံက်န္တာေလးေတြနဲ႔ ဗိုက္ထဲက ဟာေလးေတြကိုေသခ်ာေဆး။ ျပီးရင္ေတာ့ ဆားၾကမ္းနဲ႔ နယ္ပီး ၃ နာရီေလာက္ႏွပ္ထားပါတယ္။ ငါးဆားနယ္ထားတဲ့အခ်ိန္ ထမင္းကိုစခ်က္ပါတယ္၊ ထမင္းအိုးမီးမေျပာင္းခင္ ဆန္မက်က္ခင္ ေလးမွာ ထမင္းလိုသေလာက္ခပ္ထုပ္ပါတယ္။ ထမင္းကို ဆားၾကမ္းနဲ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ