Skip to main content

ကၽြန္မ၏ရံုးပိတ္ရက္ -၁

ကၽြန္မဒီတပတ္ေတာ့.. စာေရးမယ္လုပ္လိုက္ ဘေလာ့ ေနာက္ခံကိုမၾကိဳက္တာနဲ႕ အမ်ိဳးမ်ိဳးလိုက္ေၿပာင္းေနတာနဲ႕ တစ္ခါမွအဆင္မေၿပဘူး..ဆရာမၿပနည္းမက်ဆိုသလို ကၽြမ္းက်င္တဲ့သူေတြတစ္ေယာက္ၿပီးတစ္ေယာက္လိုက္ေမးတာ.. သူတို႕ကလဲ ေကာင္းရာႏိုးႏိုးဟိုလူ႕ညႊန္..ဒီလူ႕ညႊန္နဲ႕ေနာက္ဆံုးက်ေတာ့ ကိုေဇယ်ဆိုတဲ့အကိုၾကီးကကူၿပီးလုပ္ေပးေနတုန္းကၽြန္မကေရးခ်င္တာေလးေတြေရးအံုးမွ.. ဒီတစ္ပတ္္ရံုးပိတ္ရက္မွာေတာ့ ၿမန္မာၿပည္ကရံုးကေရာက္လာတဲ့က်မ္းမာေရးညႊန္မွဴး ေဒါက္တာမမ ကကၽြန္မဆီလာလည္ေတာ့ စကားေတြေဖာင္ဖြဲ႕ ညဆိုလဲေတာ္ရံုမအိပ္ႏိုင္..ေၿပာစရာေတြကမကုန္မခမ္း.. စေနေန႕မွာေတာ့ ဘုရားေက်ာင္းၿပီးတာနဲ႕ ၀မ္းကြဲညီမေလးက မုန္႕ဟင္းခါးခ်က္စားမယ္ဆိုၿပီးေခၚေတာ့ သူ႕အိမ္မွာမုန္႕ဟင္းခါးသြားစားတယ္။ ဟိုေရာက္ေတာ့ဘာမွမခ်က္ရေသးဘူး..ကၽြန္မဗိုက္ကလဲဆာေနၿပီ.. သူကေၿပာတယ္ အရင္ႏွစ္လေလာက္ၿမန္မာၿပန္တုန္းက ယူလာတဲ့ ေဒၚခ်ိဳ မုန္႕ဟင္းခါးထုတ္ေဖာက္ခ်က္ရံုဘဲ..လြယ္တယ္..ခဏတဲ့...ကၽြန္မစိတ္ပ်က္သြားတယ္။။ မပ်က္ဘဲေနရိုးလား. မုန္႕ဟင္းခါးရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ေတြကစားလို႕မွမေကာင္းတာ.. အရသာကေတာ္ေတာ္ဆိုးတယ္..ါေပမယ့္ ညီမက ကုလားပဲနဲနဲကိုၿပဳတ္၊ ၿပီးေတာ့ေခ်.. ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူထဲထည့္တည္။ ၿပီးေတာ့ ၀ယ္ထားတဲ့ငါးလတ္လတ္ဆတ္ဆတ္ကိုလဲ ဆီခ်က္သတ္ထားတယ္။ ရယ္ဒီမိတ္အထုတ္ထဲက ငါးဆီခ်က္ကိုလဲေရာၿပီးထပ္ဆီသတ္တယ္။ ၿပီးေတာ့ အထုတ္ထဲကဟာေတြအကုန္ေဖာက္ထည့္ၿပီးေတာ့ က်က္လဲက်က္ေရာ အရသာကရွယ္ဘဲ.. သူငယ္ခ်င္းေကာင္ေလး (ၿမန္မာ) ကေၿပာတယ္.. ေနာက္ဆိုရယ္ဒီမိတ္အထုတ္အလြယ္အၿမန္စားခ်င္ရင္..ငါးဆီခ်က္ထုတ္ကိုဆီခ်က္ၿပန္သတ္ၿပီး
ပဲနဲနဲၿပဳတ္ၿပီးထပ္ထည့္ရတယ္တဲ့..အဲဒါမွတကယ့္
မုန္႕ဟင္းခါးအရည္လတ္လတ္ဆတ္ဆတ္လိုအရမ္းစားလို႕ေကာင္းတယ္တဲ့.. ကၽြန္မက ေရေႏြးထဲအကုန္ပစ္ထည့္လိုက္ေတာ့အရသာကမလတ္ဘူးေလ.. ခုေတာ့သိသြားၿပီးေပါ့.. မုန္႕ဖတ္ကေတာ့ ရိုးဒယားက ေခါက္ဆြဲအၿဖဴထုတ္ကို ၿပဳတ္ၿပီးေတာ့..စားလိုက္ၾကတာ ..ကၽြန္မကေတာ့ (၃)ပန္းကန္အသာေလးဘဲ.. ညီမက သူ႕အိမ္ေနာက္မွာ ကၽြန္မခ်ဥ္ေပါင္ၾကိဳက္လို႕စိုက္ထားေပးတာ အခုေတာ့ခ်ဥ္ေပါင္ပင္က ရင့္ၿပီး အသီးေတြေတာင္ရင့္ေနၿပီး..ကၽြန္မလဲအရြက္မစားရမယ့္တူတူ ခ်ဥ္ေပါင္သီးေတြခူးခဲ့တယ္..ခ်ဥ္ေပါင္သီးေတြကို အစိေတြဖယ္..အဖတ္ေလးေတြခြာၿပီး..ငရုတ္သီးေၿခာက္၊ ၾကက္သြန္ၿဖဴနီ၊ ငါးငံၿပာရည္ နဲ႕ ငါးပိစိမ္းစားေလးနဲ႕ ၾကိဳၿပီးစားတာ ေကာင္းမွေကာင္း..တစ္ခါတစ္ေလရံုးပိတ္ရက္မ်ိဳးမွာ အဲဒါေလးေတြစားရတာ..အရမ္းစားလို႕ၿမိန္တယ္... တနဂၤေႏြေန႕က်ေတာ့.. ေဒါက္တာမမ ကိုေက်ာင္းမွာသြားပို႕ၿပီးေတာ့..ကၽြန္မရဲ႕ ေကြးေကာက္ေနတဲ့ဆံပင္ကို တစ္ခုခုေတာ့လုပ္အံုးမွဆိုၿပီး ေရာဘင္ဆန္ေမာ(လ္) ကိုသြားၿပီး ဆံပင္သြားလုပ္တယ္။ ေစ်းကလဲၾကီးပါ့.. ေဒၚလာနဲ႕တြက္ရင္ (၁၀၀)ေလာက္ေပးရတယ္.. ဆံပင္ေကာက္တာကိုၾကိဳက္တာအရမ္းဘဲ..ေကာက္ခ်င္တာလဲၾကာၿပီ..ၿမန္မာၿပန္တုန္းက ေသခ်ာကိုေကာက္လာတာ.. ကိုယ့္ကိုကုိယ္ေတာ့မိုက္တယ္ထင္တာဘဲ ဟဲဟဲ.. ဒါေပမယ့္ ထိမ္းသိမ္းရတာခက္တယ္.. ေခါင္းေလွ်ာ္ၿပီး mousse, hair lotion, hair coat စံုေနေအာင္ထည့္မွ ပံုက်ၿပီးလွတာ..ေနာက္ေန႕အိပ္ရာထရင္ေတာ့ ၿခေသၤ့နဲ႕နင္လား..ငါလားဘဲ... ကၽြန္မခ်စ္သူက ကၽြန္မကို ေကာက္ေကြး..တဲ့.တစ္ခါတစ္ေလ ေဘဘီလိုင္းရန္း (baby lion) လို႕ေခၚေတးရယ္...ဆိုးပါ့.. ခုေတာ့ ဆံပင္ၿပန္ေၿဖာင့္လိုက္ၿပီ.. ကိုယ့္ရုပ္ေတာင္ကိုယ္မမွတ္မိေတာ့ဘူး..ဆုတ္ဖြားနဲ႕ေနတာအက်င့္ပါေနလို႕.. ရံုးက အမၾကီးေတြကလဲ.. ေမ..ဆံပင္ေၿဖာင့္ေၿဖာင့္ေလးနဲ႕ပံုေလးကိုအရမ္းသတိရတယ္လို႕ခဏခဏစကားေခၚတယ္ေလ.. ဆံပင္အေကာက္နဲ႕ၾကည့္လို႕ေတာ့မေကာင္းမွန္းသိတယ္..ဒါေပမယ့္ ၾကိဳက္တာကိုး..တစ္ခါတစ္ေလကိုယ္ၾကိဳက္တာ ကိုယ္လုပ္လိုက္ရတာေတာ္ေတာ့္ကိုစိတ္ခ်မ္းသာတယ္.. ဒီကေကာင္မေလးေတြအကုန္ဆံပင္အေၿဖာင့္ကိုေတာ္ေတာ္ရူးသြပ္ၾကတယ္.. ကၽြန္မအပတ္တိုင္းဘုရားေက်ာင္းသြားတိုင္း ကားေပၚကဆင္းၿပီး ဘုရားေက်ာင္းကို လမ္းေလွ်ာက္တာနဲ႕ ေလကအရမ္းတိုက္တဲ့နိုင္ငံဆိုေတာ့ ဘုရားေက်ာင္းထဲ၀င္ရင္ ၿပင္ထားတဲ့ ဆံပင္က ေတာ္ေတာ္ ဆုတ္ဖြားၿဖစ္ေနၿပီး.. အင္း..ဒါေၾကာင့္မ်ားဒီကေကာင္မေလးေတြက ဆံပင္အေၿဖာင့္ကို ၾကိဳက္တာၿဖစ္မယ္လို႕ေတြးမိတယ္..အေၿဖာင့္ဆိုေလတိုက္လဲ..လက္နဲ႕သပ္ခ်လိုက္ရင္ၿပီးေရာ..အေကာက္ဆို ဘယ္လိုမွဖိခ်လို႕မရဘူး.. ဘာဘဲၿဖစ္ၿဖစ္အေကာက္နဲ႕ ႏွစ္လေက်ာ္ေနခဲ့ၿပီဆိုေတာ့ ေက်နပ္သြားၿပီ..
ဘယ္ဟာပိုလွလဲ..ဟီးဟီး

Comments

Popular posts from this blog

Food Review: ပုရစ္ေၾကာ္

ပုရစ်ကြော်ကြိုက်တဲ့မောင်လေးကိုကို မမ ညီမများအတ ွက်ပါ။ မနှစ်က ရွှေနှင်းဆီညီမလေးဆီက တစ်ခါမှာဖူးတယ်။ ပို့ရတာဝေးတဲ့အတ ွက် ကိုယ့်ဆီရောက်လာတော့ မှိုတေ ွတက်ပြီးစားမရတော့ ၂ သိန်းခ ွဲရှုံးတာဘဲ။ ဒီနှစ်ပရစ်ပေါ်ချိန်ရောက်တော့ သေချာထုပ်ပိုးပြီးပြန်ပို့မယ် ပြောလို့ ယူအကစ် က နေတဆင့် က နေဒါကို လှမ်းပို့တာ နောက်ထပ် ဒေါ်လာ ၅၀ ထပ်ပေးပြီး ချောချောမောမောရောက်လာတယ်။ တန်သလားလို့ မေးရင် မတန်ပါဘူး၊ အရသာရှိလားမေးရင် ရှိပါတယ်။ အစားမက်တဲ့ ကျွန်မအတ ွက်တော့ အလ ွမ်းပြေပုရစ်ကြော်လေးပါ။ အထုပ် ၅ ထုပ်ကို ၃ သိန်းနီးပါးပေးထားရလို့ မျက်စိမှတ်စားပေမယ့်  အ ကောင်တော်တော်များများကို  အ တောင်ပံမဖြုတ်ဘဲကြော်ထားတာ၊  အ တောင်တေ ွမှာ သဲတေ ွရွှံ့တေ ွကပ်နေတာတေ ွ့ရတယ်။ နောင်ဆိုရင်တော့ ပိုပြီး သန့်ရှင်းအောင်လုပ်ပေးမယ်လို့ မျော်လင့်တာပါဘဲ။ ပို့ပေးတဲ့ညီမလေးက တော့ ကြိုးစားပမ်းစားနဲ့ စေတနာထားလုပ်ပေးတာကိုတော့ ကျေနပ်မိတယ်။  ပုရစ်ကြော်အချိ ုထုပ်ကို  သဲမပါအောင်တစ်ကောင်ချင်းထိုင်ရေ ွး ရုံးကိုယူသွားပြီး လုပ်ဖော်ကိုင်ဖက်တေ ွကိုကျွေးတော့ အားလုံးသ ဘောကျ ကြတယ်။ ကြောက်လဲကြောက်တယ် စမ်းလဲစားကြည့်ကြတယ်။ ဒီမှာလဲ ပုရစ်ပေါင်ဒါမှုန့် ကို အားဖြည့်မှုန့်အစားထည

ပိန္းစြယ္ခ်ဥ္စပ္ ႏွင့္ ပိန္းစြယ္ဟင္းခါး

အခုရက္ပိုင္း ေစ်းေန႔မွာ ေစ်းသြားရင္ရွည္ေမ်ာေမ်ာအရိုးေလးေတြေရာင္းတာေတြ႔တယ္။ စိတ္၀င္စားလို႔ သြားေမးေတာ့ သူတို႔စကားနဲ႔သူတို႔ေျဖေတာ့ ကၽြန္မလဲနားမလည္ဘူး။ ဒီကလူေတြ အဂၤလိပ္ကို ေန႔စဥ္သံုးစကားလို ကၽြမ္းက်င္ေပမယ့္ ေစ်းေန႔မွာ အိမ္စိုက္ခင္းက လာေရာင္းတဲ့ေစ်းသည္ေတြကေတာ့ ေတာင္ေပၚကဆင္းလာ တာမို႔ အဂၤလိုဂဏန္းေလာက္သာေျပာတတ္တယ္။ ႏွစ္ခါေျမာက္သြားသြားေမးျပီးေတာ့ မေန႔ညေနက ေစ်းကအျပန္မွာ ထိုင္းကအမၾကီးနဲ႔ ေစ်းတန္းဖက္ေလွ်ာက္ အလာ၊ သူက အဲဒီအရိုးေတြ၀ယ္တယ္.. ဒါနဲ႔အေတာ္ဘဲ စားလို႔ရတာေသခ်ာတယ္ဆိုျပီးကၽြန္မလဲ၀ယ္လာ တယ္။  အဲဒါ ပိန္းစြယ္ေပါ့ေလ...ပိတ္စြယ္လို႔မ်ားေခၚသလားမသိဘူး..ၾကားဖူးတာ.. း))) တစ္သက္မွာ တစ္ခါမွမစားဖူးလို႔ ေမ်ာက္အံုးသီးရသလို ေပ်ာ္ေနတာ အရမ္း... အာရွသူျဖစ္ရတာ တယ္ကံေကာင္းတာလား.. အစံုစားလို႔ရတယ္.. း)) သူကေျပာတယ္ အုန္းႏို႔နဲ႔ခ်က္စားရင္ေကာင္းတယ္တဲ့... ကၽြန္မ အဲဒီညေနက ဟင္းခါးလုပ္ေသာက္တယ္.. ေကာင္းမွေကာင္းး......   ဒီေန႔ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္မရွိလို႔ မာမီတစ္ကူးတစ္က အေျခာက္လွမ္းေပးထားတဲ့ ကင္ပြန္း ခ်ဥ္ေျခာက္နဲ႔ခ်က္တယ္... ဒါလဲရွယ္ေကာင္းတာဘဲ... ဒီေန႔ခ်က္တဲ့ပိန္းစြယ္အခ်ဥ္ခ်က္ကိုေတာ့ အခ်ဥ္အတြက္ ကင္ပြန္းခ်ဥ္ရြက္သံုးပါမယ္။ ခ်ဥ္ေ

ပုဇွန်ချဉ် (Pickled Shrimps)

ကျွန်မအန်တီလေးတစ်ယောက်ကမြောင်းမြတစ်ဖက်ကမ်း ကွယ်လွမ် မှာနေပါတယ်။နွေကျောင်းပိတ်ရက်တွေ မှာရန်ကုန်ပုသိမ်သင်္ဘောကြီးစီးပီးမြောင်းမြကိုသွားလည်တိုင်းသင်္ဘောဆိုက်ဆိမ်းကမ်းနားရောက်တစ်ဖက် ကမ်းလှမ်းကြည့်လိုက်ရင်အန်တီ့အိမ်ကိုတန်းမြင်ရပါတယ်။ဖုန်းဆက်အကြောင်းကြားထားတော့သူတို့ကလဲ လက်လှမ်းပီး လက်ပြ၊ ကျွန်မတို့မောင်နှမတွေကလဲသင်္ဘောပေါ်ကနေခုန်ဆွခုန်ဆွလက်ပြပီးအရမ်းကို ပျော်ခဲ့ ရပါတယ်။ အထုပ်ပိုးတွေသယ်ပီး ကွယ်လယ်ဘက်ကို ကူးမယ့် ကူးတို့ပေါ် တက်၊ ဗေဒါအဆုပ်လိုက် ကျုပင် မြစ်ပြုတ်ပီး ပေါလောပေါ်နေတာတွေကြားထဲက ကူးတို့လက်တံနှစ်ချောင်း လက်နဲ့လှည့်လှော်ရတဲ့ လှေလေးပေါ်ကနေ တစ်ဖက်ကမ်းကိုကူးကြ ပါတယ်။ အန်တီ့အိမ်ရောက်တာနဲ့ ပူနွေးနွေး ပေါ်ဆန်းမွှေးရယ် ပုဇွန်ချဉ်သုတ်လေးရယ် စားရတဲ့အရသာ ကိုတော့တစ်သက်မမေ့နိုင်ပါဘူး။ ကျွန်မပြောခဲ့ဖူးသလိုနှစ်သက်လှတဲ့အစားသောက်တိုင်းဟာအမှတ်ရစရာအဖြစ်ပျက်တွေကနေအခြေခံလာပါတယ်။ နှစ်ပေါင်းများစွာ ပုဇွန်ချဉ် စားတိုင်း အန်တီလေးကို မြင်ယောင်မိသလို သတိရလွမ်းဆွတ်မိတယ်။ တစ်ဆက်တည်းမှာဘဲ အန်တီလေးလို အဖြစ်မျိုး ဘယ်အိမ်ထောင်သည်အမျိုးသမီးမဆို မကြုံရပါစေ နဲ့လို့လည်းဆိုတောင်းမိပါတယ်။ ကျွန်မကနေဒါရောက်ပီးနောက်ပိုင်းမှ